Foto: AP/Scanpix/LETA

Nespēlējot savainotajam latviešu uzbrucējam Zemgum Girgensonam, Bufalo "Sabres" vienība pirmdien cieta zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā.

"Sabres" savā laukumā ar rezultātu 1:3 (0:0, 0:1, 1:2) piekāpās Ņujorkas "Islanders" vienībai, ciešot trešo zaudējumu pēc kārtas un piekto pēdējās sešās spēlēs.

Pēc Nika Ledija precīzā metiena viesi otrā perioda trešajā minūtē izvirzījās vadībā, bet Broks Nelsons trešās trešdaļas otrajā minūtē panāca jau 2:0 "Islanders" labā. Perioda vidū Kails Okposo samazināja pretinieku pārsvaru, bet pusminūti pirms pamatlaika laika Raiens Paloks ieradīja ripu tukšos "Sabres" vārtos.

Traumas dēļ spēli nepabeidza "Sabres" kapteinis Džeks Aikels, kurš guva ķermeņa augšdaļas savainojumu. Pēc dueļa Bufalo komandas galvenais treneris pauda cerību, ka Aikels ātri vien varēs atgriezties laukumā.

"Islanders" galvenais treneris Berijs Trocs šajā mačā svinēja savu 783.uzvaru karjerā, panākumiem bagātāko stūrmaņu sarakstā pakāpjoties uz ceturto vietu.

Girgensons pašlaik guvis ķermeņa augšdaļas savainojumu, kas viņam varētu liegt spēlēt pat vairākas nedēļas. Viņš šajā sezonā 35 spēlēs guvis trīs vārtus, veicis piecas rezultatīvas piespēles un ticis pie negatīva lietderības koeficienta -2.

"Sabres" komandai šoruden bija desmit uzvaru sērija, kas ir atkārtots kluba rekords, kas vienībai uz laiku ļāva izvirzīties pat NHL kopvērtējuma vadībā.

"Sabres" ar 48 punktiem 40 spēlēs ieņem sesti pozīciju Austrumu konferencē, kamēr "Islanders" ar 46 punktiem ir astotajā vietā.

Bufalo komanda nākamo spēli aizvadīs ceturtdien, kad savā laukumā uzņems Floridas "Panthers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!