Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas uzbrucējs Zemgus Girgensons sestdien aizvadīja savu 500. spēli Nacionālajā hokeja līgā (NHL), viņa pārstāvētajai Bufalo "Sabres" komandai ciešot zaudējumu.

"Sabres" savu skatītāju priekšā ar rezultātu 3:4 (0:1, 2:0, 1:2, 0:1) pagarinājumā zaudēja Detroitas "Red Wings" komandai, pret kuru Girgensons 2013. gada 2. oktobrī guva vārtus savā debijas spēlē.

"Red Wings" vienības visos četrus gūtajos vārtos piedalījās Tailers Bertuci. Viņš trešā perioda otrajā pusē guva divus vārtus, pusminūtes laikā no 1:3 panākot 3:3. Tāpat viņš piespēlēja Piusa Zutera pirmajos vārtos un Morica Zaidera uzvaras vārtos pagarinājumā. Trīs rezultatīvas piespēles bija debitantam Lukasam Raimondam.

Mājiniekiem vārtus guva Rasmuss Dālins, Teidžs Tompsons un Artu Ruotslainens.

Girgensons sestdien spēlēja 17 minūtes un septiņas sekundes, no tām vienu minūti un 23 sekundes vairākumā un 54 sekundes mazākumā. Latviešu uzbrucējs vienu reizi meta pa vārtiem, pielietoja divus spēka paņēmienus, zaudēja savā vienīgajā iemetienā un cīņu pabeidza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Viņš šosezon 11 cīņās guvis trīs vārtus, atdevis trīs rezultatīvas piespēles un iekrājis pozitīvu lietderības koeficientu +1. NHL karjerā, kurā latvietis pārstāvējis tikai "Sabres" komandu, Girgensons 500 mačos atzīmējies ar 64 gūtiem vārtiem un 80 rezultatīvām piespēlēm.

"Sabres" ar 12 punktiem 11 spēlēs ieņem 11. vietu Austrumu konferencē, bet "Red Wings" ar tikpat punktiem 12 mačos ir ailīti zemāk.

Tāpat zaudējumu cieta uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins", kas savā laukumā ar rezultātu 4:5 (2:1, 1:1, 1:2, 0:0, 2:3) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Minesotas "Wild" vienībai.

Mājiniekiem Kasperi Kapanens pirmo reizi karjerā izcēlās ar "hat-trick", taču viņa pēcspēles metiens nebija precīzs. Somu uzbrucējs pirmajās deviņās sezonas spēlēs bija palicis tukšā.

Uzvaras "bullīti" realizēja Niks Bjugstads.

Bļugers šajā mačā spēlēja 17 minūtes un 39 sekundes, no tām vienu minūti un 25 sekundes mazākumā. Viņš izpildīja trīs metienus pa vārtiem, pielietoja piecus spēka paņēmienus, bloķēja vienu metienu, uzvarēja desmit no 18 iemetieniem, tika pie divām soda minūtēm un negatīva lietderības koeficienta -2.

Latviešu uzbrucējs šajā sezonā desmit mačos guvis divus vārtus, atdevis vienu rezultatīvu piespēli un iekrājis negatīvu lietderības koeficientu -1.

"Penguins" komandai 11 punkti desmit spēlēs dod vien 13. vietu Austrumu konferencē, kamēr "Wild" ar 14 punktiem desmit cīņās ir ceturtā Rietumos.

Šosezon NHL komandas aizvadīs 82 spēles regulārajā čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!