Foto: F64

Latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Bufalo "Sabres", kuras sastāvā pašlaik desmit spēlētāji ir traumēti vai slimi, pirmdien aizvada "karantīnas dienu", vēsta portāls "buffalohockeybeat.com".

Iepriekšējā mačā "Sabres" svētdien ar 3:4 pagarinājumā piekāpās Bostonas "Bruins", bet Bufalo vienība zaudēja centra uzbrucēju Markusu Folinjo un kapteini Braienu Džiontu - Folinjo kautiņā traumēja roku, bet Džionta traumēja seju.

Jau pirms tam vienībā laukumā nevarēja doties uzbrucēji Patriks Kaleta (slimība), Koudijs Makkormiks (ķermeņa lejasdaļas trauma), Torijs Mičels (ķermeņa lejasdaļas trauma) un Mets Molsons (slimība), kā arī aizsargi Tailers Maijerss (ķermeņa lejasdaļas trauma), Taisons Strekens (ķermeņa lejasdaļas trauma) un Maiks Vēbers (kājas trauma).

Tāpat svētdien slimības dēļ laukumā nevarēja doties arī vārtsargs Mihals Noivirts.

"Izskatās, ka pašlaik komandu skāris gripas uzliesmojums," atzinis vienības galvenais treneris Teds Nolans, stāstot, ka svētdien laukumā devušies vairāki slimi spēlētāji un daži pat ģērbušies atsevišķi no pārējās komandas.

Kaut Kaleta, Makkormiks un Molsons laukumā varētu atgriezties jau otrdien, kad "Sabres" tiksies ar Detroitas "Red Wings", pirmdienu Nolans nodēvējis par "karantīnas dienu", atceļot treniņu. Pēc šī mača čempionātā sāksies četras dienas ilgs Ziemassvētku pārtraukums.

Kā zināms, šajā sezonā par "Sabres" galveno treneri turpina strādāt kanādietis Nolans, kurš vel šogad notikušajā pasaules čempionātā vadīja Latvijas izlasi, bet Bufalo kluba treneru kolektīvam pievienojušies vēl divi bijušie Latvijas izlases treneri Artūrs Irbe un Toms Kūlens.

Pēc 34 aizvadītajiem mačiem "Sabres" ar 29 punktiem joprojām ir vājākā komanda Atlantijas divīzijā, bet Austrumu konferencē atrodas 15.pozīcijā starp 16 vienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!