Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē trešdien, 7. decembrī, vairākus rekordus atkārtoja Zemgus Girgensona pārstāvētā vienība Bufalo "Sabres", kas ar 9:4 (6:0, 3:2, 0:2) sagrāva Elvja Merzļikina komandu Kolumbusas "Blue Jackets".

Merzļikins laukumā uz maiņu devās jau pirmajā periodā, kad līdz astotajai minūtei Jons Korpisalo bija atvairījies tikai divus no pieciem metieniem. Merzļikins kapitulēja jau dažas sekundes pēc iznāciena uz ledus, netiekot galā ar pirmo metienu "Sabres" pretuzbrukumā. Līdz otrā perioda beigām latviešu vārtsargs atvairīja 15 no 21 metiena, bet pēdējā trešdaļā "Blue Jackets" vārtos atkal stājās Korpisalo.

Girgensons pie vārtu birumiem palika bez rezultativitātes punktiem. Latviešu uzbrucējs 15:18 minūšu laikā izcēlās ar diviem spēka paņēmieniem, bet spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Par mača galveno varoni kļuva Teidžs Tompsons, kurš guva piecus vārtus un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli. "Sabres" uzbrucējs jau pirmajā periodā 16:40 minūšu laikā guva četrus vārtus – NHL vēsturē ātrāk četrus vārtus spējis gūt tikai Hamiltons Taigers, bet tas bija pirms vairāk nekā 100 gadiem (1921. gada 23. februārī). Tompsons pievienojies NHL rekordistu pulkam, gūstot četrus vārtus vienā periodā, bet ir tikai ceturtais, kas to paveicis jau pirmajā trešdaļā.

Otrajā periodā gūstot vēl vienus vārtus Tompsons atkārtoja "Sabres" rekordu: 1986. gada 6. februārī piecus vārtus spēja gūt arī Deivs Andrejčuks. Tompsons ir tikai otrais ASV dzimušais hokejists, kurš guvis vienā spēlē piecus vārtus, bet no šobrīd aktīvajiem NHL spēlētājiem piecu vārtu spēles vēl izdevušās vien Timo Maieram, Mikam Zibanejadam un Patrikam Lainem.

Vēl "Sabres" rindās ar vārtiem un trīs rezultatīvām piespēlēm izcēlās Alekss Tačs, Džefs Skiners izdarīja četras rezultatīvas piespēles, bet vēl vārtus "Sabres" labā guva Dilans Kozenss, Rasmuss Dalīns un Peitons Krebss. "BLue Jackets" labā pa diviem vārtiem guva Patriks Laine un Gustavs Nīkvists.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!