Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Bufalo "Sabres" pirmdienas spēlē pret Ņūdžersijas "Devils" neizmantoja savu pārākumu, izpildot divreiz vairāk metienus nekā pretinieki, bet izbraukumā piekāpjoties ar rezultātu 1:3 (1:1, 0:0, 0:2).

Latvijas izlases hokejists Zemgus Girgensons spēli aizvadīja ceturtajā uzbrucēju virknējumā ar maiņas partneriem Johanu Larsonu un Kailu Okposo, laukumā pavadot 12:20 minūtes (no tām 2:31 skaitliskajā mazākumā). Sev atvēlētajā laikā latvietis izcēlās ar vienu metienu.

Abas komandas apmainījās ar vārtiem nepilnu pirmo astoņu minūšu laikā. Spēles rezultātu skaitliskajā vairākumā otrajā minūtē atklāja Bleiks Kolmens, bet "Sabres" hokejists Sams Reinhārts rezultātu izlīdzināja.

Lai gan Ņūdžersijas līdzjutējiem bija jāgaida līdz trešajam periodam, lai atzīmētu nākamos vārtos, viesiem piederēja nenoliedzams pārsvars spēles ziņā. Mača laikā "Sabres" raidīja 46 metienus pa Korija Šnaidera sargātajiem vārtiem, savukārt "velni" atbildēja vien ar 20 raidījumiem.

Tomēr tieši Pāvels Zaka un Mailss Vuds spēja pārspēt "Sabres" vārtsargu Linusu Ullmarku, kas ļāva Ņūdžersijai triumfēt ar rezultātu 3:1.

Bufalo klubam šis bija desmitais zaudējums pēdējo 13 spēļu laikā un vienība vairs pat teorētiski nespēj kandidēt uz vietu izslēgšanas spēlēs. "Sabres" sakrājusi 71 punktu 75 spēļu laikā, kamēr "Devils" hokejisti iespējuši vien 67 punktus.

Nākamo spēli Girgensons un Bufalo komanda aizvadīs otrdien 26. martā, kad tā tiksies ar Rūdolfa Balcera pārstāvēto Otavas "Senators" vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!