Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas hokejista Zemgus Girgensona pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Bufalo "Sabres" ceturtdien bija aktīvi maiņas darījumos un pastiprināja sastāvu ar uzbrucēju Mihaelu Frolīku.

"Sabres" maiņas darījumā ar Monreālas "Canadiens" pret NHL drafta ceturtās kārtas izvēli aizmainīja aizsargu Marko Skandelu, bet tad šo drafta izvēli iemainīja pret Kalgari "Flames" uzbrucēju Frolīku.

31 gadu vecais Frolīks šajā sezonā 38 spēlēs guvis piecus vārtus un izdarījis piecas piespēles, bet līdz šim viņš bija neapmierināts ar savu lomu komandā. Viņš NHL nospēlējis 831 spēli, kurā guvis 158 vārtus un izdarījis 222 rezultatīvas piespēles. 2013. gadā ar Čikāgas "Blackhawks" Frolīks izcīnīja Stenlija kausu. Savukārt Skandela šajā sezonā 31 spēlēs guva trīs vārtus, izdarīja sešas piespēles un tika pie lietderības koeficienta +9. Skandela savā karjerā nospēlējis 549 spēles, guvis 41 vārtus un izdarījis 92 piespēles, bet iekrājis lietderības koeficientu -29.

"Mēs vēlējāmies mūsu spēlētāju grupai pievienot uzbrucēju, un mums patīk, kā Mihaels spēlē vienādos sastāvos," teica "Sabres" ģenerālmenedžeris Džeisons Boterils. "Viņš ir spēlējis izslēgšanas spēlēs, viņš ieguvis Stenlija kausu."

Boterils sacīja, ka Skandela šajā sezonā spēlējis veiksmīgi, taču komanda nonāca situācijā, kurā nepieciešams uzlabot sniegumu. Ģenerālmenedžeris tic, ka šādi izdosies uzlabot sniegumu laukumā.

"Sabres" hokejisti NHL Austrumu konferences kopvērtējumā ar 43 punktiem 42 spēlēs ierindojas 11. pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!