Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Bufalo "Sabres" sestdien svinēja uzvaru, turpinot cīņu par vietu Stenlija kausa izcīņā.

"Sabres" viesos ar rezultātu 6:3 (1:1, 1:4, 1:1) uzvarēja Filadelfijas "Flyers".

Septiņas spēles pirms regulārā čempionāta beigām "Sabres" no "play-off" zonas atpaliek par četriem punktiem.

Bufalo vienībā ar trīs gūtiem vārtiem izcēlās Alekss Taks, kuram tas bija otrais "hat-trick" karjerā. Tāpat trīs punkti - visi ar rezultatīvām piespēlēm - bija Keisijam Mitlstedam.

Laukuma saimniekiem divus vārtus guva Morgans Frosts, tāpat precīzu metienu izradīja arī Treviss Koneknī, kurš iepriekšējos 16 mačus izlaida traumas dēļ.

Girgensnons šajā cīņā uz ledus bija 16 minūtes un divas sekundes, no tām gandrīz divas minūtes mazākumā un nepilnu minūti vairākumā. Latviešu uzbrucējs trīsreiz meta pa vārtiem, pielietoja divus spēka paņēmienus, bloķēja vienu metienu un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Uzvaru izcīnīja arī uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Vegasas "Golden Knights", kas mājās Rietumu konferences divīzijas līderu cīņā ar 4:1 (2:1, 1:0, 1:0) guva virsroku pār Minesotas "Wild".

Ar vārtiem un rezultatīvu piespēli lasvegasiešiem izcēlās Čendlers Stīvensons.

Bļugers šajā duelī spēlēja 12 minūtes un 20 sekundes, minūti no tā mazākumā, divreiz meta pa vārtiem, pielietoja divus spēka paņēmienus, bloķēja vienu metienu, uzvarēja četros no septiņiem iemetieniem un iekrāja neitrālu lietderības koeficientu.

Savainojuma dēļ sestdien ārpus pieteikuma palika vārtsargs Elvis Merzļikins, kura pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" mājās Floridas "Panthers" hokejistiem kapitulēja ar 0:7 (0:2, 0:2, 0:3).

Maikls Hatčinsons mājinieku vārtos atvairīja 42 metienus, bet uzvarētājiem ar divreiz mazāk raidījumiem galā tika Alekss Laions. Četrreiz Hatčinsonu pārspēja Kārters Verhēge, vārti un divas rezultatīvas piespēles bija Semam Reinhārtam, bet trīs precīzos metienos asistēja Antonī Diklērs un Aleksanders Barkovs.

"Golden Knights" ir pirmajā vietā Rietumu konferencē, "Sabres" ir desmitā Austrumu konferencē, kamēr "Blue Jackets" ir pēdējā Austrumos un priekšpēdējā visā līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!