Foto: Joensuun Kiekko-Pojat

Latvijas Hokeja federācija (LHF) un Somijas Ledus Hokeja Asociācija (FIHA) panākušas vienošanos par septiņu Latvijas komandu startu Somijas čempionātos 2023./2024. gada sezonā, vēsta LHF.

Šī gada 2. maijā LHF pārstāvji - ģenerālsekretārs Roberts Pļāvējs, LHF viceprezidents Viesturs Koziols, LHF valdes loceklis un šī gada pasaules čempionāta orgkomitejas vadītājs Edgars Buncis - devās vizītē uz Somiju, kur tikās ar vietējās hokeja federācijas vadību – tās prezidentu Harri Nummela un izpilddirektoru Sami Kauhanenu. Sanāksmē tika pārrunāta aizvadītā sezona, kā arī uzsāktas sarunas ne tikai par sadarbības turpināšanu, bet arī tās paplašināšanu.

Maija pēdējās dienās tika nokārtotas pēdējās formalitātes un panākta vienošanās par septiņu jauniešu komandu startu Somijas čempionātos.

"Esam ļoti priecīgi turpināt sadarbību ar mūsu hokeja draugiem no Somijas. Mūsu puišu spēkošanās ar talantīgiem un prasmīgiem pretiniekiem noteikti palīdzēs nākotnē sasniegt vēl lielāku progresu. Vēlētos pateikties FIHA par šo sadarbību – mūsu mērķis ir veicināt jauno hokejistu izaugsmi, daudzpusīgu un vecumposmam atbilstošu prasmju attīstīšanu spēcīgas sportiskās konkurences apstākļos," sacīja LHF ģenerālsekretārs Pļāvējs.

Pagājušajā sezonā Somijas otrajā spēcīgākajā hokeja līgā "Mestis" sacentās Latvijas čempione "Zemgale"/LLU. Sagaidāms, ka klubs tur sacentīsies arī nākamsezon.

2023./2024. gada sezonā piedalīsies septiņas komandas no Latvijas:

• "Falcon 2010" – U14AAA

• "Prizma 2010" – U14AAA

• HS "Rīga 2009" - U15AAA

• HS "Rīga 2008" - U16 SM

• "Zemgale 2008/2009" – U16 Mestis

• "Liepāja 2007/2008" – U18 Mestis

• HS "Rīga" – U18 Mestis

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!