Foto: F64

Viens no visu laiku izcilākajiem Latvijas hokejistiem Sandis Ozoliņš nestrādās ar Latvijas hokeja izlasi, kamēr tās tuvumā būs pašreizējais Latvijas Hokeja federācijas (LHF) viceprezidents Viesturs Koziols, viņš atklāja intervijā LTV raidījumam "Sporta Studija".

Kad Latvijas izlases galvenā trenera amatu pameta Bobs Hārtlijs un valstsvienības vadību pārņēma Harijs Vītoliņš, Ozoliņam piedāvāja darbu izlasē, tomēr viņš atteicās.

"Pašā sākumā, kad notika treneru maiņas, mani uzrunāja. Mana atbilde bija viennozīmīga un kategoriska – nē. Kamēr Viesturs Koziols būs Latvijas izlasē, es nekādu dalību nepieņemšu šajā projektā," teica Ozoliņš.

Sīkāk Ozoliņš nevēlējās komentēt, jo viņš neuzskatīja, ka būtu godīgi pret Koziolu, ja viņš izstāstītu savu viedokli, nedodot viņam paust savus uzskatus.

Koziols no 2016. līdz 2021. gadam bija Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs, bet amatu pameta pēc ievēlēšanas Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) padomē. Tagad viņš LHF darbojas kā viceprezidents. Ozoliņš reizi darbojies Latvijas valstsvienībā, kad 2011. gadā bija izlases ģenerālmenedžeris.

Viņš arī neslēpa, ka joprojām nav pārliecināts, vai savu nākotni saista ar darbu hokejā. "Es zinu, ka es varu izpildīt noteiktas funkcijas, ka es esmu uz to spējīgs. Man ir bijušas dažādas pieredzes – labas, negatīvas, pilnīgs krahs, pārsteigumi, gandarījumi, lepnums un kauns -, kas man dod iespēju būt šajā vidē, ja tāda būs mana izvēle," viņš stāstīja.

Ozoliņš šajā sezonā strādāja Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) komandā Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kuru pameta 26. februārī. Viņš Krieviju pameta ar piecu stundu ilgu taksometra braucienu no Sanktpēterburgas līdz Igaunijas robežai, jo aviosabiedrības jau sāka atcelt reisus no Krievijas pilsētām. "Es pat neticēju, ka kāds būs gatavs par tik simbolisku samaksu mūsu platuma grādiem aizvest mani līdz Igaunijas robežai, kur es ar kājām pārgāju pāri," stāstīja Ozoliņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!