Foto: F64

Latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Bufalo "Sabres", kuras sastāvā pašlaik vairāki spēlētāji ir traumēti vai slimi, no fārmkluba izsaukusi somu talantīgo malējo uzbrucēju Joelu Armiju, vēsta klubs.

Iepriekšējā mačā "Sabres" svētdien ar 3:4 pagarinājumā piekāpās Bostonas "Bruins", bet Bufalo vienība zaudēja centra uzbrucēju Markusu Folinjo un kapteini Braienu Džiontu - Folinjo kautiņā traumēja roku, bet Džionta savainoja seju.

Tieši Folinjo otrdien gaidāmajā mačā izbraukumā pret Detroitas "Red Wings" komandu grasās aizstāt Armija, kurš tādējādi piedzīvos savu debiju NHL. Pirmajā treniņā uzbrucējs tika iespēlēts pirmajā virknējumā ar Girgensonu.

Pašlaik 21 gadu vecais uzbrucējs NHL draftā tika izvēlēts jau 2011.gadā, kad viņu izraudzījās "Sabres" komanda ar 16.numuru. Šo sezonu Armija sācis Amerikas Hokeja līgas (AHL) komandā Ročesteras "Americans", 21 mača laikā gūstot septiņus vārtus un veicot deviņas rezultatīvas piespēles.

Jau vēstīts, ka pirms tam "Sabres" vienībā laukumā nevarēja doties uzbrucēji Patriks Kaleta (slimība), Koudijs Makkormiks (ķermeņa lejasdaļas trauma), Torijs Mičels (ķermeņa lejasdaļas trauma) un Mets Molsons (slimība), kā arī aizsargi Tailers Maijerss (ķermeņa lejasdaļas trauma), Taisons Strekens (ķermeņa lejasdaļas trauma) un Maiks Vēbers (kājas trauma).

Tāpat svētdien slimības dēļ laukumā nevarēja doties arī vārtsargs Mihals Noivirts.

Tiesa, otrdienas pirmsspēles treniņā laukumā atgriezās Vēbers un Kaleta, kamēr Makkormiks darbojās saudzējošā režīmā.

Kā zināms, pirmdienu "Sabres" galvenais treneris Teds Nolans nodēvēja par "karantīnas dienu", atceļot treniņu. Pēc mača ar "Red Wings" komandu čempionātā sāksies četras dienas ilgs Ziemassvētku pārtraukums.

Kā zināms, šajā sezonā par "Sabres" galveno treneri turpina strādāt kanādietis Nolans, kurš vel šogad notikušajā pasaules čempionātā vadīja Latvijas izlasi, bet Bufalo kluba treneru kolektīvam pievienojušies vēl divi bijušie Latvijas izlases treneri Artūrs Irbe un Toms Kūlens.

Pēc 34 aizvadītajiem mačiem "Sabres" ar 29 punktiem joprojām ir vājākā komanda Atlantijas divīzijā, bet Austrumu konferencē atrodas 15.pozīcijā starp 16 vienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!