Foto: AP/Scanpix/LETA

2010. gadā veiktā seksuāla rakstura uzmākšanās un notikušā nepietiekoša izmeklēšana maksājusi amatu ASV hokeja izlases un Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Čikāgas "Blackhawks" ģenerālmenedžerim Stenam Boumenam, vēsta Ziemeļamerikas masu mediji.

Klubs par notikušā nepietiekamu izmeklēšanu saņēmis divu miljonu ASV dolāru lielu sodu.

Boumena atkāpšanās saistīta ar 2010. gada maija notikumiem, kad viņš vēl nebija aizvadījis pilnu pirmo sezonu kā "Blackhawks" ģenerālmenedžeris. "Blackhawks" vadība saņēma informāciju no kāda 20 gadus veca hokejista, ka video treneris Breds Oldridžs spēlētāja klātbūtnē vērojis porno filmas un sevi fiziski apmierinājis. Vēlāk Oldridžs sūtījis hokejistam dažādas uzmācīgas īsziņas ar aicinājumu stāties seksuālās attiecībās, pretējā gadījumā draudot ar izrēķināšanos.

Hokejists par notikušo informējis savu slidošanas treneri, vēlāk maija beigās informācija nonākusi pie Čikāgas kluba vadības, kas sasaukusi sapulci. Tikšanās notikusi stundu pēc "Blackhawks" iekļūšanas NHL Stenlija kausa finālā. Tajā piedalījās toreizējais kluba prezidents Džons Makdanafs, toreizējais vecākais viceprezidents Džejs Blanks, Boumens, hokeja jautājumu direktors Als Makaizaks, ģenerālmenedzera vietnieks Kevins Ševeldejofs, komandas padomnieks Džims Gerijs un toreizējais galvenais treneris Džoels Kvenevils.

Kā vēlāk liecināja sapulces dalībnieki, Makdanafs un Kvenevils aicinājuši koncentrēties Stenlija kausa finālam, bet nekāda izmeklēšana netika uzsākta. Trīs nedēļas vēlāk pēc Stenlija kausa fināla Oldridžam tika piedāvāti divi varianti – sākt iekšējo izmeklēšanu par izvirzītām apsūdzībām vai atstāt savu darbu. Video treneris izvēlējās atstāt darbu, bet no kluba puses nekādas darbības saistībā ar notikušo netika veiktas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!