Foto: AP/Scanpix

Leģendārie Nacionālās Hokeja līgas (NHL) spēlētāji Tēmu Selanne un Pols Karija līdz ar trim citiem bijušajiem spēlētājiem uzņemti NHL Slavas zālē, ziņo līga.

Līdz ar viņiem šo godu izpelnījušies arī trīs kanādiešu hokejisti - Deivs Andreičuks, Marks Reki un Kanādas sieviešu izlases spēlētāja Daniela Gojeta, kā arī treneris Klārks Dreiks un Bostonas "Bruins" īpašnieks Džeremijs Jakobss.

Selanne, kuram šobrīd ir 46 gadi, savu profesionālo karjeru noslēdza 2014. gadā pēc Soču olimpiskajām spēlēm. Līgā viņš aizvadījis 1451 spēli, sakrājot 1457 (684+773) rezultativitātes punktus. Anaheimas "Ducks" sastāvā somu uzbrucējs izcīnīja savu vienīgo Stenlija kausu.

Pols Karija NHL nospēlēja 15 sezonas, 989 spēlēs sakrājot 989 (402+587) rezultativitātes punktus. Spēlējot vienā maiņā ar somu Selanni, viņi kļuva par vienu no efektīgākajiem uzbrucēju pāriem, padarot "Mighty Ducks" komandu par vienu no populārākajām NHL. Divreiz Karija saņēmis lēdijas Bingas balvu, ko piešķir NHL sezonas džentlmeniskākajam spēlētājam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!