Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Joprojām spēlējot bez savainotā Latvijas izlases hokejista Rūdolfa Balcera, Otavas "Senators" pirmdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē viesos svinēja uzvaru un apsteidza Detroitas "Red Wings" cīņā par priekšpēdējo vietu Austrumu konferencē.

Otavas "Senators", kas joprojām spēlē bez septembra beigās savainotā Rūdolfa Balcera, viesos ar 6:2 (2:1, 3:1, 1:0) sagrāva Ņujorkas "Rangers", neļaujot mājiniekiem izcīnīt trešo uzvaru pēc kārtas.

Kāpo Kako gan devītajā minūtē izvirzīja vadībā mājiniekus, taču uz to Otavas vienība 20 minūšu laikā atbildēja ar pieciem goliem, un vieni no līgas pastarīšiem varēja svinēt trešo uzvaru piecās spēlēs.

Žanam-Gabrielam Pažo šajā mačā bija divi vārti, bet Breidijam Tkačukam un Vladislavam Namestņikovam pa vārtiem un piespēlei. Ar to pašu mājinieku rindās varēja palepoties arī Kako.

Ar šo uzvaru "senatori" ar deviņiem punktiem 13 mačos atstāja Austrumu konferences pēdējo, 16. pozīciju, pakāpjoties vietu augstāk.

Pacelties vienu vietu augstāk austrumos Otavas klubam palīdzēja Detroitas "Red Wings", kas savā laukumā ar 1:6 (1:0, 0:5, 0:1) kapitulēja Nešvilas "Predators".

"Predators" otrajā periodā nedaudz vairāk kā piecu ar pusi minūšu laikā guva četrus vārtus, bet periodā kopā iemeta piecas ripas, no kurām divas bija Meta Dišēna kontā. Detroitas klubam tika sagādāts desmitais zaudējums pēdējās 12 spēlēs.

Visbeidzot Arizonas "Coyotes" viesos pagarinājumā ar 3:2 (1:1, 1:0, 0:1, 1:0) apspēlēja Edmontonas "Oilers", gūstot savu otro uzvaru pēc kārtas un apraujot Rietumu konferences līdervienības divu panākumu sēriju. Arizonas klubam tas bija astotais panākumus pēdējos desmit mačos.

Konors Makdeivids ar sezonas septītajiem vārtiem vadībā izvirzīja "naftiniekus", taču pēc Mihaela Grabnera un Kārla Sēderberga vārtiem jau mājiniekiem vajadzēja glābties. To viņi paveica, Getona Āsam nepilnas piecas minūtes pirms pamatlaika beigām izpildot precīzu metienu. Uzvaras vārtus guva Dereks Stepens, kurš realizēja izgājienu diviem pret vienu aizsargu papildlaika 121. sekundē.

Otrdien vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" tiksies ar Vegasas "Golden Knights", bet "Senators" aizvadīs otro spēli divās dienās pret Ņujorkas komandu, viesos tiekoties ar "Islanders".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!