Foto: LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Otavas "Senators" galvenais treneris Gī Bušērs neslēpj, ka latvietis Rūdols Balcers viņu ir pozitīvi pārsteidzis, īpaši izceļot viņa spēju uzņemt jaunu informāciju.

Janvārī Balcers saņēma pirmo izsaukumu uz NHL, un astoņās spēlēs viņš guva vienus vārtus un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli. Pēc tam viņu nosūtīja uz Amerikas hokeja līgu (AHL), taču drīz vien latvietis atgriezās Otavas komandā, un NHL spēlē trāpīja pa vārtu stabu.

"Viņš ir ļoti, ļoti gudrs. Man viņam nekas divreiz nav bijis jāatkārto. Viņš informāciju uzņem ļoti ātri gan aizsardzības, gan uzbrukuma jautājumos," izdevumam "ottawasun.com" teica galvenais treneris Bušērs. "Man patīk, ka viņš spēlē pareizi. Viņam piemīt ne tikai meistarība, ātrums, labs metiens un prasme izveidot momentus. Labākais ir tas, ka sarežģītās situācijās viņš nezaudē ripas. Viņš to iemet uzbrukuma zonā, pievēršot uzmanību detaļām. Tas viss uz mani atstājis pozitīvu iespaidu."

Savukārt Balcers "ottawasun.com" stāstīja, ka viņš Otavas "Senators" komandā jau esot iejuties, kas ļauj spēlēt daudz brīvāk.

"Es šeit jūtos daudz ērtāk. Es jūtos, ka esmu daļa no komandas, jo esmu iepazinis visus spēlētājus," viņš stāstīja. "Man ir jāizmanto ātrums. Man ir sajūta, ka dodu komandai enerģiju. Kad es iegūstu ripu, man pirmā doma ir par metiena izdarīšanu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!