Foto: AFP/Scanpix

Savu 1000.rezultativitātes punktu Nacionālajā hokeja līgā (NHL) guvis Ņujorkas "Rangers" kanādiešu uzbrucējs Martēns Senluī.

Zīmīgo skaitli Senluī sasniedza piektdien aizvadītajā mačā izbraukumā pret Filadelfijas "Flyers", ko "Rangers" hokejistiem izdevās apspēlēt ar 3:0. Pieredzējušais kanādietis šajā duelī rezultatīvi piespēlēja pirmo vārtu guvumā un guva Ņujorkas kluba otros vārtus, kļūstot par 81.spēlētāju līgas vēsturē, kurš spējis sasniegt 1000 rezultativitātes punktu robežu.

Tagad 39 gadus vecā Senluī rēķinā 379 vārti un 621 rezultatīvas piespēles, ko viņš paveicis 1082 regulārā čempionāta spēļu laikā.

"Ir lieliski kaut ko tādu sasniegt, bet par to tu nedomā, kad sāc spēlēt šajā līgā. Man jau 1000 spēļu aizvadīšana bija zīmīgs notikums, bet tik daudz rezultativitātes punktu iegūšana ir kaut kas lielisks," pēc mača izteicās Senluī.

Tikmēr rezultatīvi turpina spēlēt arī pieredzējušais Ņūdžersijas "Devils" čehu uzbrucējs Jaromirs Jāgrs, kurš piektdien aizvadītajā duelī pret Detroitas "Red Wings" guva savus 709.vārtus, tādejādi kļūstot par sesto labāko vārtu guvēju līgas vēsturē. Iepriekš viņš šo godu dalīja ar Maiklu Gartneru.

Sagaidāms, ka šīs sezonas laikā 42 gadus vecais čehs spēs sasniegt arī piekto pozīciju, ko ar 717 vārtiem ieņem Fils Espozito, kamēr ceturtajā vietā ar 731 vārtu guvumu atrodas kanādietis Marsels Dions.

Savukārt NHL visu laiku labākais vārtu guvējs ir Veins Greckis, kurš karjeras laikā pretinieku vārtsargus pamanījās pārspēt 894 reizes.

Jau vēstīts, ka oktobrī Jāgrs kļuva par sesto rezultatīvāko spēlētāju NHL vēsturē. Šobrīd viņš 1496 maču laikā iekrājis 1770 rezultativitātes punktus, vien par trīs punktu tiesu atpaliekot no piektajā vietā esošā Diona.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!