Foto: AFP/Scanpix

Sentluisas "Blues" vadība atbrīvojusi no amata galveno treneri Kenu Hičkoku, vēsta Nacionālās Hokeja līgas (NHL) kluba mājas lapa.

Hičkoka vietā galvenā trenera pienākumus turpmāk pildīs viņa asistents Maiks Jeo, kurš "Blues" pievienojās starpsezonā.

Sākotnēji bija paredzēts, ka Jeo galvenā trenera amatā Hičkoku nomainīs pēc šīs NHL sezonas, taču ne pārāk labā situācija kopvērtējumā un pieci zaudējumi pēdējās sešās spēlēs kluba vadībai lika rīkoties.

NHL Rietumu konferences kopvērtējumā "Blues" šobrīd ieņem astoto vietu, par 16 punktiem atpaliekot no vietu augstāk esošā Losandželosas "Kings".

"Blues" galvenā trenera amatu Hičkoks ieņēma kopš 2011. gada novembra. Viņa vadībā Sentluisas klubs sasniedza visu laiku otru labāko rādītāju regulārās sezonas uzvaru statistikā.

43 gadus vecais kanādietis Maiks Jeo jau ir bijis NHL kluba galvenais treneris, kad pirms pievienošanās "Blues" no 2011. līdz 2016. gadam vadīja Minesotas "Wild". Kā trenera palīgs Jeo 2009. gadā kopā ar Pitsburgas "Penguins" kļuva par Stenlija kausa ieguvēju. Pitsburgas kluba sistēmā viņā nostrādāja kopumā 10 gadus, no 2000. līdz 2010. gadam.

Pirmā komanda, ko Jeo vadīja kā galvenais treneris, bija Amerikas Hokeja līgas (AHL) klubs Hjūstonas "Aeros", kuru 2011. gadā viņš aizveda līdz Kaldera kausa finālam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!