Latvijas hokeja izlases ilggadējais vārtsargs Sergejs Naumovs gaidāmajā "Pirmā kanāla kausā" strādās Krievijas valstsvienības rindās, ziņo Krievijas Hokeja federācija (FHR).

No 15. līdz 19. decembrim Maskavā gaidāmajā "Pirmā kanāla kausa" turnīrā piedalīsies ne tikai Krievijas hokeja izlase, bet arī Čehijas, Kanādas, Somijas un Zviedrijas valstsvienības.

Par galvenā trenera Alekseja Žamnova asistentiem nolūkots Sergejs Naumovs, viņa kolēģis un Maskavas CSKA komandas galvenais treneris Sergejs Fjodorovs, Aleksejs Kudašovs un Sergejs Gončars. Bez Naumova minētie treneri pārstāvēs Krievijas izlasi arī gaidāmajās Pekinas spēlēs, bet tajās vārtsargu trenera lomu pildīs Jevgeņijs Nabokovs, oktobrī paziņoja FHR.

Naumovs pēc hokejista karjeras beigām par vārtsargu treneri strādājis Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubos Rīgas "Dinamo", Doņeckas "Donbass", Mitišču "Atlant", Jaroslavļas "Lokomotiv" un Maskavas CSKA. Maskavas klubā Naumovs strādā jau ceturto sezonu.

Vēl pēc stāšanās amatā jaunais Latvijas izlases galvenais treneris Harijs Vitoliņš minēja Naumovu kā potenciālu Latvijas valstsvienības vārtsargu treneri, bet olimpisko spēļu atlases turnīrā un pārbaudes turnīrā Dānijā šo lomu pildīja Juris Klodāns.

Naumovs iepriekš strādājis vien ar Latvijas izlasēm. Bijušais hokejists 2010. gadā bija Leonīda Beresņeva asistents Latvijas U-20 izlasē, vienībai iekļūstot elites divīzijā. Savukārt 2012. gadā viņš bija Teda Nolana asistents pasaules čempionātā pieaugušajiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!