Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Vārtsargs Igors Šestjorkins sestdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas mačā atvairīja 37 metienus un piespēlēja divos vārtu guvumos, sekmējot Ņujorkas "Rangers" uzvaru un palīdzot tai Austrumu konferences pusfinālā panākt izšķirošo spēli.

"Rangers" savā laukumā ar rezultātu 5:2 (2:0, 2:2, 1:0) uzvarēja Karolīnas "Hurricanes" un sērijā līdz četrām uzvarām panāca 3-3.

Ņujorkieši pirmā perioda pirmajā pusē guva divus vārtus. Vispirms Tailers Mote pēc reida pāri visām zonām raidīja ripu mērķī, bet vēlāk uzbrukumu, kuru ar piespēli iesāka Šestjorkins, noslēdza Mika Zibanežāds - 2:0.

Otrās trešdaļas pirmajās septiņās minūtēs divus vārtus mājiniekiem guva Filips Hitils, bet pretiniekiem atzīmējās Breds Šei. Vispirms Hitils realizēja izgājienu divatā pret vienu aizsargu, turpinājumā Šei izpildīja nekļūdīgu metienu no zonas vidus, bet noslēgumā Hitils, veicot metienu ar nūjas lāpstiņas neērto pusi, atjaunoja trīs vārtu pārsvaru. Arī šī uzbrukuma ievadā ripu piespēlēja Šestjorkins.

Perioda otrajā pusē Vensāns Tročeks vienus vārtus atguva, spītējot tam, ka metiens bija jāizpilda kritienā. Trešās trešdaļas septītajā minūtē Artēmijs Panarins ar plaukstas metienu panāca 5:2.

Šestjorkins ir NHL vēsturē piektais vārtsargs, kurš vienā Stenlija kausa mačā atzīmējies ar divām rezultatīvām piespēlēm.

Pretējos vārtos Anti Rānta vispirms atvairīja desmit no 13 metieniem, bet turpinājumā Pjotrs Kočetkovs tika galā ar desmit no 12 raidījumiem. Rānta laukumu pameta 24.minūtē pēc Hitila pirmajiem gūtajiem vārtiem.

Sērijas septītā spēle notiks pirmdien Relijā. Jau trešdien šī pāra uzvarētāja sāks konferences finālsēriju pret pēdējo divu gadu čempioni Tampabejas "Lightning".

Rietumu konferences finālsērijā nūjas krustos Kolorādo "Avalanche" un Edmontonas "Oilers".

Iepriekšējā sezonā finālsērijā Tampabejas "Lightning" ar rezultātu 4-1 uzvarēja Monreālas "Canadiens".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!