Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Neveiksmi Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) regulārā čempionāta mačā sestdien piedzīvoja Latvijas spēlētāju Artūra Kuzmenkova un Ērika Ševčenko pārstāvētā čempione Karagandas "Sariarka" no Kazahstānas, kas ar 3:5 (2:1, 0:2, 1:2) savā laukumā zaudēja Balašihas "Dinamo" vienībai.

Šoreiz Latvijas hokejisti palika bez rezultativitātes punktiem.

Aizsargs Ševčenko nospēlēja 19 minūtes un 30 sekundes, kuru laikā izcēlās ar diviem metieniem pa vārtiem un negatīvu lietderības koeficientu -2.

Savukārt uzbrucējs Kuzmenkovs laukumā aizvadīja 18 minūtes un 46 sekundes, uzvarot desmit no 19 iemetieniem, kuros piedalījās, bet viņa lietderības koeficients palika neitrāls.

Ar četriem vārtiem un piecām rezultatīvām piespēlēm 11 spēlēs Ševčenko joprojām ir ceturtais rezultatīvākais aizsargs visā līgā.

Līgas kopvērtējumā "Sariarka" ar 32 punktiem 17 spēlēs ieņem trešo vietu atkritusi uz sesto vietu, no līdervienības Permas "Molot-Prikamje" atpaliekot par septiņiem punktiem.

Latviešu izcelsmes uzbrucēja Aināra Podziņa pārstāvētā Krasnodaras "Kubaņ" vienība ar 28 punktiem 16 spēlēs atrodas devītajā pozīcijā, pie 24 punktiem 17 mačos tikusi uzbrucēja Artūra Mickēviča pārstāvētā Ņeftekamskas "Toros", kas ieņem 12.vietu, bet aizsarga Mārtiņa Jakovļeva pārstāvētā Angarskas "Jermak" komanda ar 20 punktiem 17 spēlēs ieņem 16.pozīciju.

Šajā VHL sezonā startē 24 klubi, kas aizvadīs divu apļu turnīru. Sekojošajos izslēgšanas mačos iekļūs 16 spēcīgākās līgas vienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!