Foto: Zuma Press/Scanpix/LETA

Atteikties no latviešu uzbrucēja Rūdolfa Balcera nebija viegli, taču tas ir lēmums par labu Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Sanhosē "Sharks" nākotnei, akcentēja vienības ģenerālmenedžeris Maikls Grīrs.

Kā ziņots, "Sharks" nolēmusi atteikties no 25 gadus vecā Balcera, kam bija spēkā līgums uz nākamo sezonu par 1,55 miljoniem ASV dolāru. Sagaidāms, ka latvietis kļūs par brīvo aģentu, un karjeru turpinās citur. Šī viņam "Sharks" sistēmā bija otrā pieredze – klubs viņu 2015. gada draftā izvēlējās ar 142. numuru, bet pēc pāris gadiem uzbrucēju aizmainīja uz Otavas "Senators", kur viņš debitēja NHL. Pērn janvārī Balcers atgriezās Sanhosē, vasarā arī parakstot divu gadu līgumu par 3,1 miljoniem dolāru.

"Vēlamies pateikties Rūdim par viņa veltīto laiku "Sharks" organizācijā," paziņojumā pauda Grīrs. "Kaut gan šādi lēmumi vienmēr ir sarežģīti, tie mums palīdz atbrīvot līdzekļus algu griestos un sniedz iespēju turpināt strādāt pie mūsu sastāva pilnveidošanas."

Grīrs "Sharks" ģenerālmenedžera amatā tika iecelts viens pirms nedēļas, bet Balcers divu gadu līgumu pērn parakstīja Daga Vilsona pārraudzībā.

Tā kā Balceram vēl nav 26 gadi, "Sharks" klubam viņa līguma izpirkšana izmaksās vien trešdaļu no līgumā paredzētās summas, kā arī būs pusotra miljona dolāru ietaupījums algu griestos.

Balceram aizvadītā sezona bija rezultatīvākā viņa NHL karjerā. Viņš 61 spēlē izcēlās ar 11 vārtiem un 12 rezultatīvām piespēlēm. Kopumā latvietis pasaulē spēcīgākajā hokeja līgā nospēlējis 153 mačus, kuru laikā atzīmējies ar 57 punktiem (25+32). Viņš ir spēlējis arī Otavas "Senators" komandā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!