Foto: AP/Scanpix/LETA

Pie piektās uzvaras pēc kārtas Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta ietvaros sestdien tika Sanhosē "Sharks" komanda, turklāt tās uzbrucējs Džo Torntons kļuvis par turnīra visu laiku devīto labāko piespēlētāju.

"Sharks" izbraukumā ar rezultātu 5:2 (2:0, 1:1, 2:1) uzvarēja Edmontonas "Oilers".

Pieredzējušais Torntons šajā mačā veica divas rezultatīvas piespēles, kas viņam visu laiku līgas labāko piespēlētāju sarakstā ļāvis panākt devītajā vietā esošo leģendāro Gordiju Hovu. Abiem tagad ir pa 1049 rezultatīvām piespēlēm.

Vēl "Sharks" rindās ar pirmo "hat-trick" karjerā izcēlās Kevins Lebenks.

"Gūt trīs vārtus vienā mačā ir kaut kas neticams. Tas ir lieliski, nespēju to vārdot aprakstīt. Bez mana "hat-trick" mēs ieguvām arī divus punktus, kas ir ļoti svarīgi," priecīgs pēc spēles bija Lebenks.

Savukārt ceturto uzvaru pēc kārtas sestdien guva viena no līgas vadošajām komandām Toronto "Maple Leafs", kas izbraukumā ar rezultātu 4:3 (2:1, 0:1, 1:1, 1:0) pagarinājumā pārspēja Monreālas "Canadiens".

Uzvaru viesiem nodrošināja Džons Tavaress, kurš ripu pretinieku "cietoksnī" raidīja pagarinājuma trešajā minūtē.

Citviet zaudējumu piedzīvoja Stenlija kausa čempione Vašingtonas "Capitals", kas savā laukumā pagarinājumā ar rezultātu 4:5 (0:2, 2:1, 2:1, 0:1) atzina Floridas "Panthers" komandas pārākumu.

Uzvaru viesiem papildlaika otrajā minūtē nodrošināja Maiks Hofmens. "Panthers" hokejistiem šī ir jau sestā uzvara pēdējo astoņu maču laikā.

Lielisku sniegumu sestdien demonstrēja zviedru vārtsargs Jakobs Markstrems, kura pārstāvētā Vankūveras "Canucks" komanda savā laukumā ar 4:3 (2:2, 1:1, 0:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā uzvarēja spēcīgo Kalgari "Flames".

Markstrems šajā spēlē atvairīja 44 pretinieku metienus, kā arī tika galā ar visiem trim "bullīšiem".

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers sestdien veica rezultatīvu piespēli un izkāvās, kamēr viņa pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" izbraukumā ar rezultātu 4:5 (1:2, 2:1, 1:2) piekapās turnīra līderei Tampabejas "Lightning", ciešot ceturto neveiksmi pēc kārtas.

Šajā mačā "Penguins" kapteinis Sidnijs Krosbijs kļuva par visvairāk spēļu aizvadījušo hokejistu šī kluba vēsturē. Uzbrucējs Pitsburgas vienībā aizvadīja jau savu 916.spēli

Vēl sestdien latviešu uzbrucējs Rūdolfs Balcers arī atzīmējās ar rezultatīvu piespēli, bet viņa pārstāvētā Otavas "Senators" savā laukumā ar rezultātu 5:2 (2:0, 2:1, 1:1) pārspēja Vinipegas "Jets", izcīnot otro uzvaru pēc kārtas.

Tikmēr uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda savā laukumā ar rezultātu 3:1 (0:0, 3:1, 0:0) pārspēja Detroitas "Red Wings" vienību, trešajā mačā pēc kārtas tiekot pie punktiem.

Austrumu konferences un visas līgas vadībā ar 84 punktiem 55 mačos atrodas Tampabejas "Lightning", kam ar 71 punktu 54 spēlēs seko Toronto "Maple Leafs". Savukārt astotā ar 63 punktiem 55 spēlēs ir Pitsburgas "Penguins", desmitā ar 61 punktu 54 cīņās ir Bufalo "Sabres", bet pēdējā starp 16 vienībām ar 47 punktiem 55 mačos ir Otavas "Senators".

Tikmēr Rietumu konferences līderpozīcijā ar 74 punktiem 55 cīņās ir Kalgari "Flames", bet 73 punktus guvusi Sanhosē "Sharks".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!