Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) pārbaudes spēlēs zaudējumus ar latviešiem ierindā piedzīvoja Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras "Canucks" un Rūdolfa Balcera vienība Floridas "Panthers", bet Kolumbusas "Blue Jackets" pārbaudes spēlei netika pieteikts Elvis Merzļikins.

Šilova pārstāvētā "Canucks" ar 3:4 (3:1, 0:0, 0:2, 0:1) piekāpās Sietlas "Kraken". Latviešu vārtsargs vārtos stājās trešā perioda sākumā un 24:19 minūšu laikā atvairīja astoņus no 11 metieniem.

"Canucks" pirmajā periodā ieguva divu vārtu pārsvaru, tomēr pēdējā trešdaļā ar Šilovu vārtos to zaudēja. Uzvaras vārtus "Kraken" labā 41 sekundi pirms pagarinājuma beigām guva Raiens Donato, kurš izgājienā viens pret vienu pēc skaistas māņkustības pārspēja Šilovu.

Tikmēr Balcers nospēlēja 13:09 minūtes, bet "Panthers" ar 2:5 (0:2, 1:2, 1:1) piekāpās Karolīnas "Hurricanes".

Latviešu uzbrucējs sev atvēlētajā laikā reizi pielietoja spēka paņēmienu, uzvarēja vienā iemetienā, bet spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Citā NHL pārbaudes spēlē "Blue Jackets" bez Merzļikina vārtos ar 2:4 (1:0, 1:3, 0:1) piekāpās Sentluisas "Blues". "Blue Jackets" vārtus šoreiz sargāja jaunā paaudze – 19 gadus vecais čehs Pāvels Čajans un 18 gadus vecais kanādietis Nolans Lalonde. Čajans atvairīja astoņus no 12 metieniem, bet Lalonde tika galā ar visiem deviņiem metieniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!