Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs ceturtdien, aizvadot savu trešo spēli Nacionālajā hokeja līgā (NHL), atvairīja 20 metienus un palīdzēja Vankūveras "Canucks" izcīnīt uzvaru pagarinājumā.

"Canucks" izbraukumā ar rezultātu 3:2 (0:1, 0:1, 2:0, 1:0) pagarinājumā pārspēja Sentluisas "Blues". Šilovs, kurš tika galā ar 20 no 22 pretinieku metieniem, ceturtdien izcīnīja savu otro uzvaru NHL.

Pirmajā un otrajā trešdaļā Šilovu pārspēja Aleksejs Toropčenko un Tailers Takers, panākot 2:0 mājinieku labā. Noslēdzošajā periodā "Canucks" izdevās izlīdzināt rezultātu pēc Džonatana Tanera Millera un Andreja Kuzmenko precīzajiem metieniem.

Pagarinājuma izskaņā uzvaru nesošos vārtus guva Ēliass Petešons.

Vēl Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" savā laukumā ar rezultātu 2:7 (1:2, 0:4, 1:1) piekāpās Edmontonas "Oilers", piedzīvojot ceturto neveiksmi pēc kārtas.

Bļugers spēlēja 13 minūtes un 44 sekundes, no tām minūti un 44 sekundes mazākumā, divas reizes meta pa vārtiem, divas reizes pielietoja spēka paņēmienu, uzvarēja septiņos no desmit iemetieniem un maču noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Tāpat Kolumbusas "Blue Jackets", Elvim Merzļikinam paliekot uz rezervistu soliņa, mājas spēlē ar rezultātu (0:2, 0:0, 0:0) atzina Minesotas "Wild" pārākumu.

"Penguins" ar 63 punktiem 57 mačos Austrumu konferences turnīra tabulā ieņem desmito vietu, bet "Blue Jackets" ar 41 punktu 58 dueļos ir pēdējā 16 komandu konkurencē. "Canucks" ar 51 punktu 58 spēlēs Rietumu konferencē ierindojas 11.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!