Foto: AP/Scanpix/LETA

Latviešu vārtsargs Artūrs Šilovs atskaitīts no Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Vankūveras "Canucks" treniņnometnes un sezonu sāks fārmklubā.

Šilovs no treniņnometnes atskaitīts ar vēl 12 citiem hokejistiem. Latvietis nosūtīts uz Amerikas Hokeja līgas (AHL) komandu Ebotsfordas "Canucks".

Latvijas izlases vārtsargs piedalījās tikai vienā Vankūveras komandas pārbaudes spēlē - septembra izskaņā neveiksmē ar 3:4 pret Sietlas "Kraken" viņš laukumā devās trešajā trešdaļā un atvairīja astoņus no 11 metieniem, zaudējumu piedzīvojot pagarinājumā.

Šilovs pagājušajā sezonā AHL aizvadīja desmit spēles, kurās vidēji ielaida 3,10 vārtus un atvairīja 88,8% metienu. Tikpat maču viņš aizvadīja arī līmeni zemākajā Austurmkrasta hokeja līgā (ECHL). 21 gadu vecais vārtsargs pavasarī Latvijas izlases sastāvā debitēja pasaules čempionātā un aizvadīja solīdu turnīru, jo piecās spēlēs viņam caurmērā 1,22 ielaistas ripas un atvairīti 95,2% metienu.

Līdz ar Šilova atbrīvošanu no "Canucks" nometnes NHL klubos palikuši četri latvieši - Elvis Merzļikins (Kolumbusas "Blue Jackets"), Rūdolfs Balcers (Floridas "Panthers"), Teodors Bļugers (Pitsburgas "Penguins") un Zemgus Girgensons (Bufalo "Sabres").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!