Foto: AP/Scanpix/LETA

Latviešu vārtsargs Artūrs Šilovs pēc īsa izsaukuma uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Vankūveras "Canucks" aizsūtīts atpakaļ uz Amerikas Hokeja līgu (AHL).

Šilovs pēc cita vārtsarga saslimšanas ārkārtas situācijā tika izsaukts uz "Canucks", lai aizvadītu pirmdienas spēli pret Nešvilas "Predators". Tajā latvietis kļuva par vienu no galvenajiem varoņiem, palīdzot Vankūverai izcīnīt uzvaru pēcspēles metienu sērijā.

Tomēr naktī uz trešdienu Šilovs aizsūtīts atpakaļ uz AHL, kur ir viens no labākajiem vārtsargiem. Viņš atgriezies Ebotsfordas "Canucks" rīcībā. Latviešu vārtsargs šajā sezonā piedzīvojis debiju NHL, kur pagaidām piecās spēlēs ticis pie trim uzvarām, vidēji mačā ielaidis 2,75 ripas un atvairījis 90,8% metienu.

Šilovs šosezon AHL 36 spēlēs guvis 21 uzvaru, kas ir trešais labākais rādītājs līgā, vidēji cīņā ielaidis 2,55 ripas un kopumā atvairījis 90,3% metienu. Viņš tika nosaukts par līgas labāko vārtsargu februārī.

Vankūveras komanda vairs reāli nepretendē uz dalību Stenlija kausa izcīņā un līdz sezonas beigām tai atlikušas 19 spēles. Līdz ar to pastāv varbūtība, ka latvietis pieredzes gūšanas nolūkos iegūs vēl kādu iespēju uzspēlēt pasaules spēcīgākajā hokeja līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!