Foto: Abbotsford Canucks

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs sestdien sekmēja Ebotsfordas "Canucks" komandas uzvaru Amerikas Hokeja līgas (AHL) spēlē.

"Canucks" izbraukumā ar rezultātu 5:1 (1:0, 3:1, 1:0) pārspēja Sanhosē "Barracuda" vienību.

Šilovs šajā mačā atvairīja 25 no 26 metieniem un tika atzīts par spēles otro zvaigzni. Latvijas vārtsargs šajā sezonā piedalījies 24 spēlēs un svinējis 15 uzvaras, kas ir otrs labākais rādītājs līgā, kā arī vidēji ielaidis 2,56 ripas un atvairījis 90,3% metienu.

Savukārt zaudējumu piedzīvoja uzbrucēja Raivja Ansona pārstāvētā Vilksbāres/Skrentonas "Penguins", kas viesos ar 1:3 (0:0, 0:1, 1:2) atzina Šarlotas "Checkers" pārākumu. Ansons šajā cīņā statistikas ailēs neatzīmējās un tika pie neitrāla lietderības koeficienta, bet sezonā kopumā viņam 22 mačos ir vieni gūti vārti, divas rezultatīvas piespēles un negatīva lietderība -3.

Neveiksmi sestdien piedzīvoja arī aizsarga Kristiāna Rubīna pārstāvētā Belevilas "Senators", kas mājās ar 2:4 (0:1, 0:1, 2:2) zaudēja Manitobas "Moose" hokejistiem. Rubīns divreiz meta pa vārtiem un tika pie neitrāla lietderības koeficienta, bet sezonā kopumā latvietim 28 mačos ir divi gūti vārti, četras rezultatīvas piespēles un pozitīvs lietderības koeficients +2.

"Penguins" ar 29 punktiem 33 spēlēs ieņem septīto vietu Austrumu konferencē, kur "Senators" ar 33 punktiem 36 mačos ir 13. pozīcijā. "Canucks" ar 46 punktiem 34 spēlēs ir ceturtā Rietumu konferencē.

Šajā sezonā visas komandas AHL regulārajā čempionātā aizvada 72 mačus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!