Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs sestdien Amerikas Hokeja līgas (AHL) spēlē ielaida tikai vienu ripu un sekmēja Ebotsfordas "Canucks" komandas uzvaru.

"Canucks" mājās ar rezultātu 4:1 (2:0, 0:1, 2:0) uzvarēja Tūsonas "Roadrunners", kuru piektdien ar Šilovu vārtos pārspēja ar 4:0.

Šajā spēlē Šilovs atvairīja 27 no 28 ripām un tika atzīts par spēles otru spožāko zvaigzni, bet dienu iepriekš viņš tika galā ar 21 metienu un kļuva par mača labāko spēlētāju. Pēdējās piecās spēlēs latvietis ielaidis četras ripas un svinējis divas "sausās" uzvaras.

Sezonā kopumā Šilovs piedalījies 35 mačos, svinējis 21 uzvaru, ielaidis vidēji 2,48 ripas un atvairījis 90,6% metienu. Izcīnītajās uzvarās viņš ir otrs labākais vārtsargs līgā, bet vidēji ielaistajās ripās - devītais.

Turpretī zaudējumu sestdien piedzīvoja aizsarga Kristiāna Rubīna pārstāvētā Belevilas "Senators", kas izbraukumā ar 2:3 (1:1, 1:2, 0:0) atzina Klīvlendas "Monsters" pārākumu. Rubīns divreiz meta pa vārtiem un tika pie neitrāla lietderības koeficienta, bet sezonas griezumā viņam 34 mačos ir divi vārti, četras rezultatīvas piespēles un negatīva lietderība -1.

Tāpat neveiksmi piedzīvoja uzbrucēja Rūdolfa Balcera pārstāvētā Sirakjūsas "Crunch", kas mājās ar 1:4 (0:1, 0:0, 1:3) zaudēja Ročesteras "Americans". Balcers izpildīja divus metienus pa vārtiem, tika pie divām soda minūtēm un negatīvas lietderības -1, bet AHL sezonā kopumā latvietim desmit spēlēs ir vieni vārti, četras rezultatīvas piespēles un neitrāls lietderības koeficients.

"Canucks" ar 60 punktiem 47 spēlēs ieņem ceturto vietu Rietumu konferencē, bet "Crunch" ar 49 punktiem 45 dueļos ir astotā Austrumos, kur "Senators" ar 39 punktiem 46 cīņās ir pēdējā, 15.pozīcijā.

Šajā sezonā visas komandas AHL regulārajā čempionātā aizvada 72 mačus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!