Foto: LETA

Latvijas hokeja uzbrucējs Aleksejs Širokovs atbrīvots no Baltkrievijas čempionvienības Grodņas "Ņeman", kurai pagājušajā nedēļā palīdzēja triumfēt Kontinentālā kausa turnīrā, vēsta portāls "belarushockey.com".

Širokovs "Ņeman" komandai pievienojās septembrī, kad to vēl trenēja latviešu speciālists Aigars Cipruss. Sezonas ievads "Ņeman" komandai nebija sekmīgs, un jau nedēļu pēc Širokova piesaistīšanas Cipruss ar savu palīgu Andreju Ignatoviču tika atbrīvoti no amata, bet novembra vidū vienību atstāja arī Tribuncovs.

Pats Širokovs šajā sezonā Baltkrievijas čempionātā 33 spēlēs izcēlās ar desmit vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm, kā arī tika pie pozitīva lietderības koeficienta +10.

Kā zināms, pagājušajā nedēļā "Ņeman" triumfēja Kontinentālā kausa finālturnīrā, kvalificējoties nākamās sezonas Čempionu līgas sacensībām. Širokovs šajā turnīrā guva divus vārtus, kā arī noslēdzošajā mačā realizēja uzvaru nesošo pēcspēles metienu.

Iepriekšējās divas sezonas pašlaik 33 gadus vecais uzbrucējs pavadīja Šveices otrās spēcīgākās līgas - NLB turnīra - komandā Martiņī "Red Ice", kurā turklāt spēlēja arī viņa brālis Maksims Širokovs.

Uzbrucējs 2008./2009.gada sezonā pārstāvēja KHL klubu Rīgas "Dinamo", kur bija komandas kapteinis, bet pēc tam nepilnas divas sezonas spēlēja arī Habarovskas komandā "Amur".

Pēc tam uzbrucējs spēlējis ne tikai Šveicē un Krievijā, bet arī Somijā un Čehijā.

Aleksejs Širokovs Latvijas izlasi pārstāvējis deviņos pasaules čempionātos, bet līdz šim iepriekšējo reizi tas notika 2013.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!