Foto: AFP/Scanpix

Par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Jaroslavļas "Lokomotiv" galveno treneri kļuvis pazīstamais baltkrievu speciālists Andrejs Skabelka.

Līgums ar 49 gadus veco speciālistu noslēgts uz trim sezonām.

Iepriekšējās divas sezonas Skabelka vadīja Nursultanas "Baris" vienību un Kazahstānas izlasi. Viņa vadībā "Baris" divus gadus pēc kārtas sasniedza Gagarina kausa izcīņas otro kārtu, taču koronavīrusa pandēmija liedza Nursultanas komandai turpināt šo sezonu, kas vēlāk tika pārtraukta pilnībā.

Kazahstānas izlase ar Skabelku pie stūres pērn nopelnīja atgriešanos pasaules čempionāta elites divīzijā, bet šogad negaidīti nepārvarēja 2022. gada Pekinas olimpisko spēļu priekškvalifikācijas trešo kārtu.

Iepriekš Skabelka KHL vadījis Omksas "Avangard" un Novosibirskas "Sibirj" komandas, bet dzimtenē viņš strādājis pie Baltkrievijas izlases un "Gomeļ" vienības stūres.

Hokejista karjeras laikā bijušais uzbrucējs Skabelka spēlēja Baltkrievijā un Krievijā. Deviņdesmitajos viņš pārstāvēja "Lokomotiv" priekšteci Jaroslavļas "Torpedo".

"Lokomotiv" aizvadītajā sezonā ieņēma sesto vietu Rietumu konferencē, bet Gagarina kausa izcīņā apstājās pirmajā kārtā, ar 2-4 ciešot zaudējumu Helsinku "Jokerit" komandai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!