Foto: F64

Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) ar savu lēmumu par dopinga lietošanā pieķertajam Latvijas uzbrucējam Vitālijam Pavlovam piemērojamo sodu klajā nāks piektdien, 4.aprīlī, pastāstīja hokejists.

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Pavlovs dopinga lietošanā tika pieķerts Soču olimpiskajās spēlēs - viņa A un B provju analīzēs tika atrasts aizliegtais stimulants metileksanamīns. Tā ir viela, kas var tikt pievienota uztura bagātinātājiem, lai veicinātu organisma atjaunošanos un regulētu ķermeņa svaru, taču vainu par notikušo jau uzņēmies viņa pārstāvētā kluba ārsts Āris Aivars.

Pēc pieķeršanas vielas lietošanā Pavlovam bijis liegts piedalīties Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" spēlēs. Tāpat viņš nav iekļauts paplašinātajā Latvijas izlases kandidātu sarakstā pirms gaidāmā pasaules čempionāta.

"Trenējos un gaidu IIHF lēmumu," pirmdien aģentūrai LETA izteicās Pavlovs, kurš gan plašāk par radušos situāciju nevēlās runāt.

Kā saprot pats Pavlovs, viņa lietā lēmums gaidāms piektdien. Ja viņam tiks piemērota kāda diskvalifikācija, tā stāsies spēkā ar atpakaļejošu datumu.

Tāpat piektdien ar Latvijas izlases aizsargam Ralfam Freibergam piemērojamo sodu klajā nāks Pasaules Antidopinga aģentūra (WADA). Arī viņš aizliegto vielu lietošanā tika pieķerts Soču olimpiskajās spēlēs, lai arī pirms un pēc Olimpiādes veiktās pārbaudes bija negatīvas.

Viela, kuru lietojis Freibergs, netiek atklāta, tomēr zināms, ka aizsarga pārkāpums potenciāli ir krietni nopietnāks par Pavlova situāciju. Freiberga advokāts cer pierādīt, ka Soču olimpisko spēļu antidopinga aģentūra nav tikusi reģistrēta, tāpēc tajā nebija tiesību pārbaudīt hokejistu.

Latvijas valstsvienības ārsts Jānis Kvēps sarunā ar aģentūru LETA prognozējis, ka Freibergs saņems divu gadu diskvalifikāciju, kas gan neattieksies uz spēlēšanu ASV, kur hokejists pašlaik turpina studijas.

Kā ziņots, Latvijas iepriekšējie oficiālie olimpiskie dopinga konstatēšanas gadījumi bija 2000.gada Sidnejas Olimpiādē airētājam Andrim Reinholdam, kā arī 2002.gadā pirms Soltleiksitijas olimpiskajām spēlēm bobslejistam Sandim Prūsim, kas gan toreiz neliedza viņam startēt spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!