Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas čempionvienība hokejā "Liepājas metalurgs" savā šī gada pirmajā Baltkrievijas atklātā čempionāta (BAČ) spēlē sestdien ar rezultātu 7:5 (1:1, 3:2, 3:2) pārspēja Novopolockas "Himik-SKA" komandu.

Uzvarētājiem ar četriem gūtajiem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli izcēlās, kurš liepājniekiem pievienojies no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas "Dinamo".

Vēl uzvarētājiem ar vieniem gūtiem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm izcēlās Sergejs Voroņins, bet trīs rezultatīvas piespēles bija Ērika Ševčenko kontā.

Šī liepājniekiem bija pirmā spēle bez Aināra Podziņa palīdzības, tāpat uz Rīgas "Dinamo" komandu atpakaļ atsaukti arī uzbrucējs Miks Indrašis un aizsargs Jēkabs Rēdlihs.

Pirmdien "Liepājas metalurgs" vēlreiz sacentīsies ar "Himik-SKA" komandu, aizvadot pēdējo spēli pirmajā posmā savā laukumā.

Iepriekš šosezon aizvadītajās divās spēlēs Novopolockā abas komandas dalīja uzvaras uz pusēm.

BAČ kopvērtējumā pēc šī mača "Liepājas metalurgs" ar 68 punktiem 36 spēlēs nostiprinājās ceturtajā vietā, bet "Himik-SKA" ar 33 punktiem atrodas astotajā pozīcijā.

Kā ziņots, tāpat kā iepriekšējā sezonā, arī šogad bez "Liepājas metalurga" BAČ startē arī desmit vietējie klubi.

Čempionāts tiek aizvadīts trīs posmos. Pirmajā visas 11 komandas līdz janvāra vidum savā starpā izspēlēs četrus apļus, bet otrajā vienības tiks sadalītas divās grupās. A grupā tiks iedalītas komandas, kuras pēc pirmā posma ieņems 1.-6.vietu, bet B grupā sacentīsies komandas no 7. līdz 11.vietai. Otrajā posmā komandas grupās izspēlēs vēl divus apļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!