Foto: F64

Slovākijas Hokeja asociācija ceturtdien nolēma, ka neaizliegs Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) spēlējošajiem hokejistiem pārstāvēt valstsvienību, vēsta "hokejportal.net".

Jau ziņots, ka iepriekš Zviedrija, Somija, Čehija un Francija nolēma neatbalstīt hokejistu došanos peļņā uz KHL. Arī Latvijas hokejisti zaudēs tiesības pārstāvēt valstsvienību, ja dosies spēlēt Krievijā.

"Slovākijas Hokeja asociācija un tās izpildkomiteja vienmēr ievēros starptautiskos līgumus un Slovākijā spēkā esošos likumus. Mēs uzskatām, ka spēlētāji, kuri šobrīd spēlē Krievijā, nepārkāpj gan starptautisko līgumus, gan mūsu likumus," teikts organizācijas paziņojumā. "Mēs paļausimies uz Olimpisko hartu, un saskaņā ar to sportam ir jābūt apvienošanās instrumentam. Uzbrukumi un naidīgums pret sportistiem ir nepieņemami, tāpat kā jebkādas militāras operācijas."

Šobrīd KHL spēlē septiņi Slovākijas izlases spēlētāji: vārtsargi Patriks Ribārs ("Spartak") un Ādams Huska ("Torpedo"), aizsargi Mihails Čaikovskis ("Sibirj") un Kristians Jarošs ("Avangard") un uzbrucēji Mihals Krištofs ("Admiral"), Samuels Bučeks ("Ņeftehimik") un Adams Liška ("Severstaļ").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!