Foto: F64

Slovākijas augstākās līgas klubs Skalicas HK 36 lauzis līgumu ar Latvijas izlases uzbrucēju Kobu Jasu, pirmdien paziņoja vienība.

"Pēdējā laikā komandas rādītais sniegums nav piepildījis mūsu cerības, līdz ar to komandas sastāvā nepieciešamas izmaiņas. Līgums ir lauzts pēc abpusējas vienošanās, gan spēlētājam, gan komandai nonākot pie secinājuma, ka ir nepieciešamas pārmaiņas," kluba mājaslapā citēts vienības ģenerālmenedžeris Tibors Martinčičs.

Šosezon Jass aizvadītajās 27 spēlēs guvis divus vārtus un izdarījis astoņas piespēles, ar desmit punktiem būdams ceturtais rezultatīvākais spēlētājs komandā.

Tikmēr HK 36 vienība ar 30 punktiem 28 spēlēs ieņem desmito, priekšpēdējo, vietu Slovākijas augstākajā līgā.

Jass pēdējās divas sezonas pavadīja Čehijas augstākās līgas klubā Liberecas "Bili Tygri", bet februārī tika izīrēts valsts otrās spēcīgākās līgas komandai "Benatky nad Jizerou". Kopā viņš aizvadītajā sezonā "Bili Tygri" rindās 23 mačos guva divus vārtus un iekrāja negatīvu lietderības koeficientu -1.

Savukārt "Benatky nad Jizerou" rindās Latvijas uzbrucējs cīnījās astoņās izslēgšanas spēlēs, kurās guva vienus vārtus un veica divas rezultatīvas piespēles.

Pirms divām sezonām viņš spēlēja citā Čehijas klubā Kladno "Rytiri", kā arī Slovākijā un izmēģināja spēkus Austrumkrasta hokeja līgā (ECHL) Ziemeļamerikā. Pēc spēlēšanas vairākās Latvijas komandās Jass leģionāra gaitās pirmoreiz devās 2011./2012.gada sezonā, kad pārstāvēja Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) Kazahstānas komandu Ustjkamenogorskas "Kazcink-Torpedo".

Jass pārstāvējis Latvijas izlasi iepriekšējos četros pasaules čempionātos, kā arī Soču olimpiskajās spēlēs.

Starpsezonā Jass bija pievienojies Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas vienībai Rīgas "Dinamo", taču komanda nolēma uzbrucēju nepaturēt.

Kā zināms, Skalicas vienībā spēlēja arī Kobas brālēns Māris Jass.

Iepriekšējo sezonu HK 36 ar 56 cīņās izcīnītiem 52 punktiem noslēdza devītajā vietā desmit komandu konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!