Foto: AFP/Scanpix
Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas finālsērijas trešajā spēlē, kurā Bostonas "Bruins" guva pirmo uzvaru, smagu traumu guva bostoniešu uzbrucējs Nātans Hortons, vēsta NHL mājas lapa.

Incidents notika jau spēles sākumā, kad mača sestajā minūtē Vankūveras "Canucks" aizsargs Ārons Roums ar plecu iesita Hortonam pa galvu. Uzbrucējs palika nekustīgi guļam uz ledus, vēlāk viņu uz nestuvēm nonesa no laukuma un nogādāja slimnīcā, bet Roumam piesprieda noraidījumu līdz spēles beigām. Šā spēles momenta videoieraksts parādīja, ka Roums spēka paņēmienu pret Nortonu izdarīja pilnu sekundi pēc tam, kad uzbrucējs bija piespēlējis ripu savam partnerim Milanam Lukičam.

Nortona trauma esot bijis papildus stimuls viņa komandas biedriem cīnīties par uzvaru. "Vienmēr spēcīgi pārdzīvo, kad tavs partneris gūst traumu, un pēc pirmā perioda mēs sarunājām ar puišiem, ka spēlēsim Nātana dēļ," saka vienu vārtu guvējs šai mačā Breds Marčands. "Vēlme atriebt savu komandas biedru ar labu spēli deva mums papildus motivāciju."

Jau ziņojām, ka Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas finālsērijā trešajā spēlē pirmdien negaidīti pārliecinošu uzvaru guva Bostonas "Bruins", kas savā laukumā ar 8:1 (0:0, 4:0, 4:1) sagrāva Vankūveras "Canucks". Finālsērijā līdz četrām uzvarām vadību ar 2-1 gan saglabā "Canucks", bet nākamā spēle atkal notiks "Bruins" laukumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!