Latvijas hokejistu Denisa Smirnova un Sanda Smona pārstāvētā Šveices augstākās līgas (NL) komanda Ženēvas "Servette" pirmdien svinēja uzvaru ceturtajā ceturtdaļfināla spēlē.

"Servette" mājās ar rezultātu 4:0 (1:0, 0:0, 3:0) uzvarēja "Fribourg-Gotteron" un sērijā līdz četrām uzvarām panāca 3-1.

Deniss Smirnovs šajā spēlē nepiedalījās, bet viņa komandas biedrs Sandis Smons nospēlēja piecas minūtes un 12 sekundes, kuru laikā reizi meta pa vārtiem, spēli noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu.

Vārtus un rezultatīvu piespēli Ženēvas komandā nopelnīja Tailers Mojs, bet vārtus guva Joels Vermins, Ēriks Fers un Henriks Tomerness.

Turpretī trešo zaudējumu izslēgšanas turnīra ceturtdaļfinālā piedzīvoja Ronalda Ķēniņa pārstāvētā "Lausanne", kas viesos ar 1:3 (0:1, 0:1, 1:1) piekāpās Cīrihes "Lions". Sērijā līdz četrām uzvarām vadībā ar 3-1 ir "Lions".

Ronalds Ķēniņš nospēlēja 19 minūtes un 13 sekundes, no kurām divas minūtes un 43 sekundes pavadītas vairākumā, bet vēl divas minūtes mazākumā. Sev atvēlētajā laikā uzbrucējs reizi meta pa vārtiem, nopelnīja divas soda minūtes par klupināšanu un spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Ar vārtiem un rezultatīvu piespēli Cīrihes klubā izcēlās Deniss Holenštains.

Ivara Punnenova, Toma Andersona un Riharda Melnalkšņa pārstāvētā Langnavas "Tigers" izslēgšanas turnīram nekvalificējās.

Iepriekšējā sezonā NL turnīrs noslēdzās pēc regulārā čempionāta, tādējādi otro reizi vēsturē un pirmo reizi kopš 1940. gada netika kronēts Šveices čempions hokejā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!