Foto: LETA

Latvijas uzbrucējs Deniss Smirnovs sestdien guva vārtus Šveices hokeja virslīgas (NL) spēlē, izceļoties otrajā mačā pēc kārtas, kā arī pievienoja rezultatīvu piespēli.

Smirnova un aizsarga Sanda Smona pārstāvētā Ženēvas "Servette" regulārā čempionāta pēdējā spēlē mājās ar 3:2 (1:0, 1:2, 1:0) guva virsroku pār "Ajoie".

Smirnovs vārtus guva mača otrajā minūtē, kad pretuzbrukumā aizslidoja viens pret pretinieku vārtsargu un panāca 1:0. Latvietis piedalījās arī komandas trešajos jeb uzvaru nesošajos vārtos trešā perioda astotajā minūtē.

Šajā cīņā Smirnovs uz ledus pavadītajās 16 minūtēs un 40 sekundēs vienreiz meta pa vārtiem, uzvarēja trīs no desmit iemetieniem un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +2, kamēr Smona nebija ženēviešu pieteikumā. Smirnovs šajā sezonā 46 spēlēs guvis piecus vārtus un atdevis piecas rezultatīvas piespēles.

Turpretī zaudējumu piedzīvoja uzbrucēju Oskara Lapinska un Haralda Egles pārstāvētā Langnavas "Tigers", kas viesos ar 0:6 (0:0, 0:3, 0:3) atzina "Fribourg-Gotteron" pārākumu. Egle 16 minūšu un 39 sekunžu laikā trīsreiz meta pa vārtiem, bloķēja vienu metienu un tika pie četrām soda minūtēm, kamēr Lapinskis uz ledus bija 13 minūtes un 11 sekundes, abiem latviešiem cīņu pabeidzot ar neitrālu lietderības koeficientu.

"Sausā" palika arī uzbrucēja Ronalda Ķēniņa un vārtsarga Ivara Punnenova pārstāvētā "Lausanne", kas mājās ar 0:5 (0:3, 0:1, 0:1) zaudēja "Zug" hokejistiem. Ķēniņš, spēlējot 14 minūtes un 14 sekundes, tika pie negatīva lietderības koeficienta, bet Punnenovs palika rezervē, kamēr Ētu Laurikainens tika galā ar 30 no 35 metieniem.

Pēc 52 regulārā čempionāta spēlēm "Servette" ar 101 punktu izcīnīja pirmo vietu, tikpat cik otro vietu guvusī "Biel-Bienne". "Lausanne" ar 71 punktu bija 11., bet "Tigers" ar 60 punktiem ieņēma pirmspēdējo, 14.pozīciju.

Ženēvas hokejisti izslēgšanas turnīru sāks no otrās kārtas, lozanniešiem sezona ir noslēgusies, bet "Tigers" būs jācīnās par vietas saglabāšanu elites divīzijā.

Iepriekšējā sezonā NL otro reizi pēc kārtas uzvarēja "Zug" hokejisti, kuri finālsērijā ar 4-3 pieveica Cīrihes "Lions".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!