Foto: PantherMedia/Scanpix

Latvijas hokeja čempionāta finālsēriju piektdien ar uzvaru iesāka "SMScredit.lv", kas ar 5:3 (2:2, 2:0, 1:1) pārspēja gados stipri jaunākos "Juniors" hokejistus, sērijā izvirzoties vadībā ar 1-0, vēsta Latvijas Hokeja federācija.

Spēles 11. minūtē "Juniorus" par noteikumu pārkāpumu (noraidījumu par klupināšanu nopelnīja uzbrucējs Rūdolfs Maslovskis) sodīja Ronalds Cinks, atklājot spēles rezultātu – 1:0. Vēl pēc nepilnām četrām minūtēm "SMScredit.lv" dubultoja savu pārsvaru – šoreiz "Juniors" vārtsargu Rihardu Cimermani pārspēja Andrejs Kardašs (2:0). Pateicoties Georga Golovkova diviem precīzajiem metieniem, "Junioram" līdz pirmās trešdaļas beigām izdevās izlīdzināt rezultātu – 2:2.

Otrās trešdaļas sākums lielisks padevās "SMScredit.lv" – vispirms 113. sekundē precīzs bija Mihails Kokļins, bet vēl pēc 14 sekundēm Sergejs Pečura jau dubultoja kreditoru pārsvaru – 4:2. Perioda turpinājumā "Juniors" divas reizes spēlēja skaitliskajā vairākumā, tomēr pārspēt Renāru Kazanovu viņiem neizdevās.

Noslēdzošās trešdaļas otrajā minūtē "Juniors" spēlētājam Deividam Sarkanim pēc Maslovska un Golovkova piespēlēm izdevās samazināt rezultāta līdz minimumam – 3:4. Spēles beigu daļā "Juniors" nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, tomēr izlīdzināt spēles rezultātu viņiem vairs neizdevās. Astoņas sekundes pirms pamatlaika beigām Jurijs Kļujevskis ieraidīja ripu tukšajos pretinieku vārtos, tādējādi visā mačā uzvaru ar 5:3 svinēja "SMScredit.lv", kuri izvirzās vadībā sērijā ar 1:0.

Regulārajā turnīrā "SMScredit.lv" un "Juniors" ieņēma attiecīgi 1. un 2. vietu, tādējādi abas komandas izslēgšanas spēlēs startēja no pusfināla. Ceļš uz finālu vieglāks izrādījās "SMScredit.lv", kas pusfināla sērijā ar 2-0 (5:4, 4:3) apspēlēja iepriekšējo divu gadu valsts čempionus "Liepājas metalurgs 2", kas tādejādi nolika savas pilnvaras. Savukārt "Junioram" pusfinālā nācās krietni pasvīst – sērija ar "Ozolnieki/Monarch" tika uzsākta ar minimālu uzvaru (2:1), kam sekoja tāds pat zaudējums (1:2), bet izšķirošajā spēlē rīdzinieki spēja atspēlēties no 0:2 un uzvarot mačā ar 4:2, triumfēja sērijā ar 2-1 un iekļuva finālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!