Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komisārs Gerijs Betmens piedāvājis olimpisko hokeja turnīru aizvadīt vasarā, taču Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) šo ideju noraidīja.

NHL, SOK un Starptautiskā hokeja federācija (IIHF) nav spējusi atrast kompromisu, lai NHL hokejisti varētu piedalīties olimpiskajās spēlēs. Bez pasaules spēcīgākās līgas hokejistiem norisinājās Phjončhanas olimpisko spēļu turnīrs.

"Sezonas pārtraukšana rada lielu satraukumu, jo mēs izjaucam sezonas līdzsvaru," Kanādas televīzijas kanālam CTV teica Betmens. "Mēs pilnībā pazūdam, jo mums nav atļauts reklamēt, ka NHL spēlētāji tur piedalās, mēs nevaram atspoguļot spēļu video, mēs nevaram par to informēt "nhl.com" mājaslapā un NHL televīzijā."

"Mēs ar SOK runājām par hokeja turnīra iekļaušanu vasaras spēļu programmā, viņi to noraidīja un teica, ka hokejs vajadzīgs ziemā, jo tam ir vislielākās stundas televīzijas translācijas, un ka visvairāk biļešu pārdod tieši hokejā. Tas pierāda, ka SOK vajadzētu mums dod iespēju reklamēt savus spēlētājus un savu spēli."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!