Foto: F64

Somijas Hokeja federācija (SHF) pirmdien, 28. februārī, paziņoja, ka neļaus Krievijas un Baltkrievijas hokejistiem piedalīties pasaules čempionātā, kas maijā risināsies Helsinkos un Tamperē.

SHF jau 25. februārī paziņoja, ka nosoda Krievijas agresiju Ukrainā un apsprieda iespējas izslēgt Krieviju un Baltkrieviju no IIHF. IIHF pagaidām šādu soli nav spērusi, bet pirmdien paredzēta kārtējā IIHF padomes sēde.

SHF norāda, ka nedēļas nogalē bijušas aktīvas pārrunas ar IIHF prezidentu Luku Tardifu. Somijas puse nav slēpusi, pieprasa izslēgt Krieviju un Baltkrieviju no starptautiskajām hokeja aktivitātēm. "Tāpat paziņojām, ka maijā Tamperē un Helsinkos notiekošajā pasaules čempionātā vīriešiem nav iespējams piedalīties Krievijai un Baltkrievijai," stāsta saka SHF prezidents Harri Nummela.

2022. gada pasaules čempionāts maijā risināsies Helsinkos un Tamperē. Turnīrā Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) komandai jāspēlē vienā grupā ar Kanādu, Vāciju, Šveici, Slovākiju, Dāniju, Kazahstānu un Itāliju. Savukārt Baltkrievija ir vienā grupā ar Latviju, mājinieci Somiju, ASV, Čehiju, Zviedriju, Norvēģiju un Lielbritāniju.

Kā zināms, Krievijas agresors Vladimirs Putins pagajušajā nedēļā pavēlēja sākt pilna mēroga iebrukumu Ukrainā, sākot brutālu karu pret savu kaimiņvalsti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!