Foto: F64

Latvijas U-18 hokeja izlase spēlētāji pirmajā mačā savās mājās notiekošajā pasaules čempionātā pirmās divīzijas A grupā pret Slovēniju nav nospēlējusi tā kā gribēts, jo traucējis uztraukums un vēlme visu darīt pa savam, pēc gūtās uzvaras atzina mājinieku komandas galvenais treneris Oļegs Sorokins.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase turnīru "Arēnā Rīga" sāka ar grūtu uzvaru 2:1 (2:0, 0:1, 0:0), spēlē nerealizējot divus soda metienus.

"Noteikti nenospēlējām kā gribējām, bija pārāk liels uztraukums un pārāk liela velēšanās visu darīt pa savam. Acīmredzot puišiem ir jāsāk valdīt pār savām emocijām. Pretiniekiem šī bija laba spēle, taču viss ir labs, kas labi beidzas," pēc mača žurnālistiem sacīja Latvijas U-18 izlases vadītājs Sorokins.

Treneris atzina, ka viņa vadītie hokejisti savu skatītāju priekšā bija uztraukušies.

"Sākuma bija uztraukums, bet pēc tam mānīgā 2:0 dēļ puiši gribēja skriet uz priekšu un gūt vārtus. Daudzas lietas nemainījās un arī daudzie noraidījumi neuzlaboja sniegumu," bilda treneris.

Latvijas izlase šajā mačā četras reizes bija skaitliskajā vairākumā, taču vārtus gūt nespēja, lai arī iespēju netrūka.

"Vairākumā ir arī pāris citi varianti, kurus domājam atstāt uz pārējām spēlēm, bet šoreiz pat sagatavotie vairākumi nenostrādāja. Savstarpējā sadarbība nebija labākā. Puiši nespēja atrast tālākos risinājumus. Ceru ka nākamā spēle būs citādāka. Mazākumā nenospēlējām kā gribētos. Šis ir pasaules čempionāts. Puiši varbūt grib būt pārāk uzmanīgi, bet dažkārt tas nostrādā par sliktu. Kļūdas spēles beigās šokēja, iepriekš nevienā pārbaudes spēlē nekas tāds nebija. Vēl nav atrasti vajadzīgie spēlētāji, kas varētu realizēt vairākumu," atzina Sorokins.

Viņš bija neapmierināts ar aizsargu darbību, jo tie vienkāršās epizodēs zaudēja ripu, kas pretiniekiem ļāva radīt bīstamus momentus pie Artūra Šilova sargātajiem vārtiem.

"Pirmkārt, vajadzētu daudz nopietnāk klausīties, ko saka treneri. Šajā spēlē varbūt tikai vienreiz mums izdevās izdarīt, ko gribējām. Čaļi vēlējās ātrāk rauties uz priekšu, bet uzdevums bija nomierināties un spēlēt pacietīgi. Ļoti daudz metieni neaizgāja līdz vārtiem. Spēle nav labākā bet ir uzvara. Domāju ka rīt visu sakārtosim," optimistisks bija treneris.

Otrdien Latvijas izlase tiksies ar Norvēģiju, kas turnīru sāka ar 2:5 zaudējot Kazahstānai, bet tālāk sekos mači arī ar Vāciju, Dāniju un Kazahstānu.

"Būtībā zinām gan norvēģus, gan dāņus un neko savādāk viņi nedara. Vēl pētīsim video, bet būtībā viss ir skaidrs. Zinām kā pret viņiem spēlēt. Turnīrā ir piecas līdzīgākas komandas. Piemēram, vāciešu spēle ir ļoti sakārtota un disciplinēta," pretiniekus uzteica Sorokins.

Vācija turnīru sāka ar 7:2 sagraujot Dāniju.

Sorokins arī atzina, ka pēdējo pārbaudes spēli pret Krievijas U-17 izlasi viņa vadītā komanda aizvadījusi labāk nekā maču ar Slovēniju, lai arī tad zaudēja ar 2:3.

"Tik daudz momentu kā šodien nav bijis pa visu sagatavošanās ciklu," Sorokins uzsvēra, ka jāuzlabo momentu realizācija.

Tikmēr Slovēnijas izlases galvenais treneris Mitja Kerns sacīja, ka viņa vadītajai komandai pietrūka veiksmes.

"Rādījām labu spēli, bijām taktiski labi, taču nedaudz nepaveicās," atzina pretinieku treneris.

Pēc pirmās spēļu dienas Vācijai, Kazahstānai un Latvijai ir pa trim punktiem, kamēr Slovēnija, Norvēģija un Dānija pagaidām ir tukšā.

Ceļazīmi uz pasaules čempionāta eliti izcīnīs tikai šī turnīra uzvarētāja, bet vājākā vienība pametīs pirmās divīzijas A grupu un nākamgad spēlēs B grupā.

Iepriekšējo reizi Latvijā pirmās divīzijas pasaules čempionāts U-18 izlasēm notika 2011. gadā, bet vēl pirms tam - 2006.gadā. Abos šajos čempionātos Latvijas puiši izcīnīja zelta godalgas un ieguva ceļazīmi uz augstāko divīziju.

Latvijas U-18 valstsvienības trenera groži šajā čempionātā uzticēti Sorokinam, bet asistenta pienākumus pildīs Herberts Vasiļjevs un Juris Ozols.

Latvijas U-18 izlase elites divīzijā spēlējusi septiņas reizes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!