Foto: F64

Latvijas U-18 izlases hokejisti gan mentāli, gan fiziski savās mājās notiekošajā pasaules čempionātā pirmās divīzijas A grupā parādījuši supersniegumu, tāpēc pelnīti tikuši pie ceļazīmes uz elites divīziju, uzskata komandas galvenais treneris Oļegs Sorokins.

Latvijas jaunie hokejisti piektdien "Arēnā Rīga" turnīra pirmspēdējās kārtas spēlē ar rezultātu 4:1 (1:1, 0:0, 3:0) uzvarēja Dānijas vienaudžus un izcīnīja ceļazīmi uz elites divīziju.

Latvijas hokejisti tika pie ceturtās uzvaras tikpat mačos, nodrošinot pirmo vietu turnīrā. No elites divīzijas Latvijas U-18 izlase izkrita pērn, bet nākamgad atkal varēs spēlēt labāko sabiedrībā.

"Dānijas izlase bija teicami sagatavojusies. Prieks par puišiem, ka pēc vakardienas spēles pret Vāciju atrada emocijas, lai tās varētu atstāt arī šodien laukumā. Supersniegums no puišiem gan mentāli, gan fiziski," pēc uzvaras pār Dāniju sacīja Sorokins.

Latvijas izlase četrās spēlēs ir ielaidusi tikai trīs vārtus, trenerim slavējot gan abus vārtsargus, gan komandas sniegumu aizsardzībā.

"Maz ielaistajos vārtos pirmkārt jāizceļ mūsu vārtsargi Artūrs Šilovs un Jānis Voris, kuri savas spēles nospēlēja teicami. Otrā lieta - komandas darbs aizsardzībā un uzbrukumam sākoties no aizsardzības. Protams, vienmēr gribētos vairāk momentu. Mēģinām radīt pozitīvismu un labo atmosfēru, jo puiši ir dažādos vecumos un spēlē dažādās komandās," piebilda Sorokins.

Treneris īpaši izcēla Vori, kurš turnīrā ielaidis tikai divas ripas trīs spēlēs.

"Liels nopelns Vorim, kurš uzvedas kā profesionālis. Jutām, ka mums ir laba siena un mūris aizmugurē," vārtsargu slavēja treneris.

Ceturtdien Latvijas izlase svarīgā mačā ar 3:1 uzvarēja par favorīti uzskatīto Vāciju, sperot platu soli pretim uzvarai turnīrā.

"Protams, ka pēc vakardienas spēles bija bažas, ka komanda nebūs noskaņojusies. Šķita, ka jau ar vienu kāju esam elites divīzijā. Šodien no rīta negājām slidot, ļāvām puišiem pagulēt. Jau iesildīšanās laikā sapratām, ka varbūt mentāli neesam tik ļoti gatavi kā gribētos. Bieži pārkāpām spēles plānu. Cepuri nost puišiem, ar katru brīdi viņi jutās arvien labāk un dāņiem pēdējās 5-6 minūtes nebija nekādu momentu," komandas spēju uzlabot sniegumu mačā gaitā izcēla Sorokins.

Pēdējā turnīra spēlē Latvijas U-18 hokeja izlase tiksies ar Kazahstānu, taču pirmo vietu turnīrā tā vairs nevar zaudēt.

"Svētdien vārtos stāvēs Šilovs, jo nākamgad viņš būs pirmais vārtsargs vai cīnīsies par pirmā vārtsarga vietu. Mums ir astoņi aizsargi un 12 uzbrucēji, protams, ka spēlēsim ar visiem laukuma spēlētājiem. Šodien pāris puišiem sanāca ilgāk pasēdēt uz beņķa, bet viss tiek darīts komandas labā," piebilda Sorokins.

Tikmēr Dānijas izlases galvenais treneris Martins Struzinskis uzskatīja, ka šī bijusi lieliska cīņa starp divām stiprām komandā, kurām patīk ātrs hokejs.

"Esam apmierināti ar to, kā realizējām spēles plānu, taču nespējām gūt vārtus. Priecājos par puišu atdevi laukumā," sacīja dāņu treneris.

Pirms pēdējās kārtas Latvijai turnīrā ir 12 punkti, Vācijai deviņi, bet Kazahstānai seši, kamēr Norvēģijai, Dānijai un Slovēnijai ir pa trim punktiem. Tā kā Latvija savstarpējā spēlē vāciešus uzvarēja, tad mājiniekus no pirmās vietas tuvākie sekotāji vairs nevar nobīdīt.

Čempionāts noslēgsies svētdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!