Foto: EPA/Scanpix/LETA

Pasaulē vecākais hokeja turnīrs Špenglera kauss, kurā šogad bija jāpiedalās arī Latvijas vārtsarga Kristera Gudļevska pārstāvētajai Bratislavas "Slovan" hokeja vienībai, nenotiks, sestdien ziņo sacensību organizatori.

Jau ziņots, ka dalībnieku pulku pirms turnīra sākuma dažādu iemeslu dēļ pameta Kanādas izlase un "Ambri-Piotta" vienība.

To vietā turnīrā piedalīties tika uzaicināts "Slovan" un Bernes izlase. Tomēr sestdien "Slovan" hokejisti uz Davosu nav devušies,

""Slovan" uz Šveici naz izlidojusi," vēsta Prokops. "Špenglera kausa izcīņu organizatori ir atcēluši. Pasaulē vecākais hokeja turnīrs nenotiks."

Viņš arī piebilst, ka visiem "Slovan" spēlētājiem pēc slovākijas čempionāta spēles trešdien ar Mihalovces "Dukla" PCR testi bija negatīvi.

Šveices tīmekļa vietne "watson.ch" vēsta, ka 17 Davosas kluba hokejistiem konstatēta saslimstība ar Covid-19.

"Tā kā ir paredzams, ka lielās sacensības negatīvi ietekmēs epidemioloģisko situāciju Davosā, Graubindenes kantonam, konsultējoties ar turnīra amatpersonām, bija jāatsauc pasākuma atļaujas apstiprinājums," skaidrots turnīra organizatoru tīmekļa vietnē.

Graubindenes kantons novembra sākumā deva zaļo gaismu turnīra rīkošanai.

Gandrīz 100 gadus ilgajā Špenglera kausa vēsturē pasākums kopš 1923. gada ir atcelts tikai piecas reizes – 1939., 1940., 1949., 1956. un 2020. gadā.

Organizatori vēsta, ka "vairākas nedēļas "Davos" bija profilaktiski pārbaudījusi visus spēlētājus un personālu vairākas reizes nedēļā, kopš viena pozitīva Covid-19 gadījuma pirms desmit dienām – pat katru dienu. Papildus vēl vienam atsevišķam gadījumam pirms dažām dienām 24. decembra testi bija pozitīvi lielākajai daļai komandas dalībnieku".

Galīgais lēmums pieņemts sēdē sestdienas rītā.

2020. gadā Covid-19 pandēmijas dēļ turnīrs nenotika pirmoreiz kopš 1956. gada. 2019. gada turnīrā uzvarēja Kanādas izlase.

Šogad turnīram Šveices pilsētā Davosā bija jānotiek no 26. līdz 31. decembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!