Foto: F64

Rezultatīvu piespēli Šveices augstākās hokeja līgas (NLA) regulārā čempionāta spēlē sestdien izpildīja latviešu uzbrucējs Jānis Sprukts, palīdzot "Fribourg-Gotteron" komandai ar 3:2 (0:2, 2:0, 1:0) savā laukumā pārspēt "Ambri-Piotta", kurā vārtus sargāja Edgars Masaļskis. Tikmēr "sauso" spēli aizvadīja jaunais Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins.

Sprukts ar piespēli atzīmējās 26.minūtē, palīdzot Tristianam Voklēram samazināt deficītu līdz 1:2.

Latvijas uzbrucējs izcēlās ar vienu metienu pa vārtiem un pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Četrās NLA spēlēs Sprukts tagad izcēlies ar vieniem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli.

Tikmēr Masaļskis, atgriežoties laukumā pēc vairāku maču izlaišanas, atvairīja 32 no 35 pretinieku metieniem.

"Fribourg-Gotteron" komandai Sprukts pievienojās janvāra vidū, bet pirms tam šosezon viņš pārstāvēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandu Jaroslavļas "Lokomotiv". Paralēli spēlēšanai NLA turnīrā viņš spēļu prakses iegūšanas nolūkos var spēlēt arī Šveices otrās spēcīgākās līgas - NLB turnīra - vienībā Martiņī "Red Ice", kuru pārstāv arī aizsargs Maksims Širokovs.

Tikmēr Masaļskis pēc atlaišanas no KHL komandas Rīgas "Dinamo" 8.janvārī noslēdza ar komandu līgumu līdz janvāra beigām, bet sestdien tā tika pagarināta līdz sezonas beigām.

Citā mačā Merzļikins atvairīja visus 24 metienus, palīdzot "Lugano" komandai ar 5:0 (1:0, 4:0, 0:0) savā laukumā sagraut "Lausanne" vienību.

Savukārt savainotā vārtsarga Ivara Punnenova pārstāvētā Rapersvīles "Jona Lakers" komanda savā laukumā ar 4:5 (0:1, 2:4, 2:0) piekāpās "Biel" hokejistiem.

Čempionāta kopvērtējumā "Lugano" komanda ar 79 punktiem 44 mačos atrodas piektajā vietā, "Fribourg-Gotteron" un "Ambri-Piotta" ir attiecīgi 54 un 48 punkti, kas tām dod attiecīgi devīto un 11.vietu, bet "Jona Lakers" ar 31 punktu ir pārliecinošā pēdējā, 12.vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!