Foto: F64

Latviešu uzbrucējs Jānis Sprukts pārtraucis sadarbību ar Šveices augstākās hokeja līgas (NLA) klubu "Fribourg-Gotteron", informē vietējie mediji.

Kā informē "Swiss Hockey News", Sprukts jau komandu ir pametis un devies uz Latviju, bet latvietis komandā nākamsezon, visticamākais, neatriezīsies.

Sprukts "Fribourg-Gotteron" sastāvu papildināja vien janvāra vidū, noslēdzot līgumu līdz sezonas beigām.

Pēdējos mačus Sprukts nebija iekļauts "Fribourg-Gotteron" pieteikumā, bet kopumā viņš šīs vienības rindās aizvadīja septiņas spēles, izceļoties ar vienu vārtu guvumu un vienu rezultatīvu piespēli.

Tāpat viņš vienu spēli aizvadīja arī Šveices otrās spēcīgākās līgas - NLB turnīra - komandā Martiņī "Red Ice", izceļoties ar rezultatīvu piespēli.

Pagājušā gada novembra beigās Sprukts pēc abpusējas vienošanās lauza līgumu ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandu Jaroslavļas "Lokomotiv" no Krievijas. Kopumā viņš šosezon 16 spēlēs guva vienus vārtus un veica četras rezultatīvas piespēles.

Pagājušajā sezonā uzbrucējs savainojuma dēļ piedalījās tikai 32 Jaroslavļas kluba cīņās, iekrājot divus vārtu guvumus un deviņas piespēles. Savukārt sezonu pirms tam viņš pavadīja Maskavas CSKA komandā, kad 59 spēlēs tika pie pieciem vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm, vēlāk vienojoties par līguma laušanu.

Savas pirmās trīs sezonas KHL Sprukts aizvadīja Latvijas klubā Rīgas "Dinamo", bet pirms 2012./13.gada sezonas noslēdza divu gadu līgumu ar Maskavas vienību CSKA, kas gan tika lauzts jau pēc pirmās sezonas. Pagājušajā vasarā vienošanos ar "Lokomotiv" viņš bija pagarinājis uz vienu sezonu.

Karjeras laikā latvietis spēlējis arī Somijā, Dānijā un Ziemeļamerikā, piedaloties 14 Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačos.

Pagājušā gada olimpiskajās spēlēs Sočos Sprukts piecās spēlēs guva divus vārtus un veica divas rezultatīvas piespēles, bet vēlāk pasaules čempionātā nepiedalījās noguruma dēļ.


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!