Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Bijušais Latvijas hokeja izlases centra uzbrucējs Jānis Sprukts šajā nedēļā panācis vienošanos ar Nīderlandes un Beļģijas apvienotā hokeja čempionāta klubu Sitārdgelēnas "Limburg Eaters", ziņo komanda.

Kā ziņo komanda, 38 gadus vecais uzbrucējs aizvien ir labā fiziskā formā un vēlējies turpināt karjeru, taču viņa iepriekš pārstāvētā "Kurbads" atsauca dalību no "Optibet" hokeja līgas (OHL).

Tā iemesla dēļ Sprukts iepriekš esot sazinājies ar kluba paspārnē strādājošo Latvijas speciālistu Gintu Bikaru, kurš uzbrucēju arī ieteicis klubam.

Komanda ilgi neesot domājusi un vienojusies par līguma parakstīšanu ar pieredzes bagāto uzbrucēju.

Tāpat vienība ziņo, ka Sprukts kopā ar "Limburg Eaters" jau vasarā aizvadījis treniņus.

2000.gadā Spruktu ar 234.numuru izraudzījās Floridas "Panthers", kuras rindās viņš vēlāk arī aizvadīja 14 spēles. 2008./09.gada sezonā Sprukts Floridas komandā aizvadīja vienu spēli, kas viņam arī bija karjeras pēdējā NHL turnīrā, bet lielāko daļu sezonas viņš pavadīja Amerikas Hokeja līgā (AHL).

2009.gadā viņš pievienojās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandai Rīgas "Dinamo", kur aizvadīja nākamās trīs sezonas. Pēcāk hokejists karjeru turpināja KHL vienībās Maskavas CSKA un Jaroslavļas "Lokomotiv", kā arī Šveicē, Slovākijā un Itālijā.

Aizvadītajā sezonā Sprukts "Kurbads" rindās OHL čempionātā aizvadīja 33 spēles, kurās guva sešus vārtus un iekrāja 22 rezultatīvas piespēles.

Pagājušajā sezonā "Limburg Eaters" sasniedza Nīderlandes un Beļģijas apvienotā čempionāta izslēgšanas spēles, taču tās tika pārtrauktas Covid-19 izplatības dēļ. Vēl gadu iepriekš komanda apstājās pusfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!