Foto: F64

Latvijas hokejists Jānis Sprukts jau vairākus mēnešus ir bez darba, tomēr profesionālā sportista karjeru 33 gadu vecumā neplāno beigt, otrdien, 12. janvārī, vēsta "Latvijas Avīze".

2014. gada novembra beigās Sprukts lauza līgumu ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Jaroslavļas "Lokomotiv", bet tad 2015. gada janvārī pievienojās Šveices augstākās hokeja līgas (NLA) komandai "Fribourg-Gotteron", kur gan nospēlēja nepilnus divus mēnešus. Tad maijā Sprukts palīdzēja Latvijas izlasei pasaules čempionātā Prāgā, bet kopš tā laika nav redzēts hokeja laukumā.

"Nebija tā, ka es jau sezonas sākumā ļoti gribēju kaut kur doties. Biju gatavs gaidīt, vēlējos kopā ar ģimeni pavadīt vairāk laika. Bijuši piedāvājumi, no kuriem esmu atteicies. Aicināja arī daži KHL klubi, taču uz Krieviju nevēlējos braukt," sarunā ar LA saka Jānis Sprukts. Hokejists nav pat izskatījis Kazahstānas vai Baltkrievijas komandu piedāvājumus, piedāvājis savus pakalpojumus Rīgas "Dinamo", kas decembrī veica sastāva izmaiņas, tomēr rīdzinieki Spruktu nav vēlējušies algot.

Kā stāsta Sprukts, viņš uz ledus ejot maz, taču par fizisko kondīciju neuztraucas – spēlējot basketbolu, futbolu, peldot, strādājot svaru zālē, tāpēc ir pārliecināts, ka varētu pievienoties kādai komandai pirms sezonas izšķirošajiem brīžiem. "Vajadzētu nedēļu, lai atgūtu sajūtas uz ledus," domā Sprukts.

Eiropas hokeja līgās papildinājumus var pieteikt līdz janvāra beigām, un aģents solījis hokejistam, ka darbu viņš tomēr dabūšot. Tomēr Sprukts pieļauj arī iespēju, ka šo sezonu var nākties izlaist pilnībā, savukārt par to, kas būs pēc tam, viņš neuztraucas – nāks vasara, tad arī skatīsies, vai un kādi ir piedāvājumi. "Taču vēlme spēlēt hokeju man ir," bilst Sprukts.

"Iespējams, man vajadzēja paņemt pauzi, un tagad atkal būs citas emocijas. Šis laiks bez hokeja bijis ļoti lietderīgs, un neko nenožēloju. Deviņus gadus vecais dēls mācās otrajā klasē, trenējas futbolā. Tagad man ir iespēja vairāk pasekot viņa gaitām," Sprukts saskata arī pozitīvās lietas nespēlēšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!