Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa finālā pēc 20 gadu pārtraukuma iekļuvusi Dalasas “Stars” vienība, kas pirmdien, 14. septembrī, pusfināla sērijā pieveica ar pirmo numuru izsēto Vegasas “Golden Knights”.

Rietumu konferences fināla jeb Stenlija kausa pusfināla sērijas piektajā spēlē “Stars” pēdējā trešdaļā atspēlēja divu vārtu deficītu un pagarinājumā ar 3:2 (0:1, 0:1, 2:1, 1:0) pieveica “Golden Knights”, sērijā svinot panākumu ar 4-1. Tagad Stenlija kausa finālā “Stars” tiksies ar Austrumu konferences čempioniem – Tampabejas “Lightning” vai Ņujorkas “Islanders”. Šajā sērijā ar 3-1 vadībā ir Tampas hokejisti.

Otrā perioda devītajā minūtē Čandlers Stīvensons vadībā izvirzīja “Golden Knights”, bet pēdējās trešdaļas 15. sekundē Reilijs Smits panāca 2:0. Trešā perioda vidū “Stars” kapteinis Džeimijs Bens samazināja rezultāta starpību, nepilnas četras minūtes pirms pamatlaika beigām Džoels Kiviranta vairākumā izlīdzināja rezultātu 2:2, bet pagarinājuma ceturtajā minūtē Deniss Gurjanovs ar vairākumā gūto golu ieveda “Stars” Stenlija kausa finālā.

Pagarinājuma trešajā minūtē Zaks Vaitklauds izmeta ripu aiz laukuma, par ko saņēma divu minūšu sodu par laika vilcināšanu. “Stars” šo pretinieku kļūdu izmantoja – pēc Jona Klingbera piespēles Gurjanovs uzreiz ar spēcīgu metienu raidīja ripu “Golden Knights” vārtos.

“Stars” trešo reizi spēlēs Stenlija kausa finālā. 1999. gadā Dalasas komanda pirmo reizi kluba vēsturē iekļuva Stenlija kausa finālā un uzreiz izcīnīja hokeja prestižāko trofeju. Nākamajā sezonā Dalasas komanda, kas līdz 1993. gadam bija zināma kā Minesotas “North Stars”, vēlreiz tika līdz Stenlija kausa finālam, bet toreiz finālā ar 2-4 zaudēja Ņūdžersijas “Devils”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!