Foto: AFP/Scanpix
Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajā čempionātā 800. spēli karjerā pirmdien aizvadīja Kārlis Skrastiņš, bet viņa pārstāvētais klubs Dalasas "Stars" savā laukumā ar 2:1 (0:1, 2:0, 0:0) pieveica Losandželosas "Kings".

Latviešu aizsargs laukumā bija 18:02 minūtes, bloķēja divus pretinieku metienus, divreiz pielietoja spēka paņēmienu, bet viņa lietderības koeficients bija neitrāls.

Skrastiņš NHL karjerā regulārā čempionāta 800 spēlēs ir guvis 31 vārtu un izdarījis 102 rezultatīvas piespēles, bet vēl 20 spēles viņš ir aizvadījis Stenlija kausā. Šajos mačos viņam ir trīs rezultatīvas piespēles.

Par mača galveno varoni kļuva Džeimijs Langenbruners, kurš uzvaras vārtus guva otrā perioda 17.minūtē. Pirms tam pirmā perioda astotajā minūtē Džastins Viljamss vadībā izvirzīja "Kings", bet otra perioda 12.minūtē Luī Ēriksons vairākumā izlīdzināja rezultātu.

Langenbruners no Ņūdžersijas "Devils" uz Stars" pārgāja tikai janvārī. Šī viņam bija arī 1000. spēle NHL karjerā un par godu viņam pirms spēles notika arī neliela svinīgā ceremonija. Langenbruners NHL karjeru uzsāka tieši "Stars" rindās, komandā aizvadīja vairāk nekā septiņas sezonas, bet 2002.gadā tika aizmainīts uz "Devils".

"Stars" tā bija arī sestā uzvara pēdējās septiņās spēlēs un septītā spēle pēc kārtas, kurā komanda gūst kādu punktu. NHL Austrumu konferences kopvērtējumā "Stars" ar 61 punktu ieņem jau trešo vietu, tikai trīs punktus zaudejot līderiem Vankūveras "Canucks".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!