Šīs Nacionālās Hokeja līgas (NHL) sezonas Stenlija kausa izcīņas finālā pirmo uzvaru ir izcīnījusi Pitsburgas "Penguins" vienība, kas savā laukumā ar 3:2 (2:0, 0:2, 1:0) pārspēja Sanhosē "Sharks".

Ar precīziem Braiena Rasta un Konora Šīrija raidījumiem "Penguins" jau pirmajā periodā izvirzījās vadībā ar 2:0, taču "Sharks", kuri Stenlija kausa finālā spēlē pirmo reizi vēsturē, otrajā trešdaļā rezultātu izlīdzināja - vārtus "haizivju" labā guva Tomass Hertls, realizējot skaitlisko vairākumu, un Patriks Marlo.

Trešajā periodā, kad jau šķita, ka komandas var gatavoties pagarinājumam, divas ar pusi minūtes līdz pamatlaika beigām Niks Bonino tomēr pārspēja "Sharks" vārtsargu Martinu Džonsu. Atlikušajā spēles laikā "Penguins" spēja nosargāt vienu vārtu pārsvaru un svinēja uzvaru pirmajā finālspēlē ar 3:2. Kā zināms, sērija ilgst līdz vienas komandas četrām uzvarām.

"Šī bija tikai pirmā spēle, taču mēs tajā paveicām daudz ko vērtīgu," saka "Penguins" kapteinis Sidnijs Krosbijs. "Pirmajā un trešajā periodā nospēlējām patiešām labi, izveidojām daudz momentu. Novērtējām pretinieka spēku, īpaši otrajā trešdaļā, cik labi viņi spēj raidīt ripu vārtos un saglabāt to. Viņi ir diezgan ātri."

"Pretinieks laukumā "lidoja" jau no pirmajām sekundēm, kamēr mēs izskatījāmies kā iestiguši dubļos," atzina Sanhosē "Sharks" uzbrucējs Logans Kutūrs. "Daudziem mūsu puišiem šis ir pirmais Stenlija kausa fināls, tāpēc tā notika. Šajā gada laikā spēles ir pārāk svarīgas, lai to iesāktu šādi."

Kā zināms, Pitsburgas "Penguins" ceļā uz Stenlija kausa finālu Austrumu konferences finālā pārspēja Kristera Gudļevska pārstāvēto Tampabejas "Lightning", bet Sanhosē "Sharks" Rietumu konferencē - Sentluisas "Blues".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!