Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa finālā otro gadu pēc kārtas piektdien, 25. jūnijā, iekļuva pašreizējie trofejas glabātāji Tampabejas "Lightning", kas pusfināla izšķirošajā septītajā spēlē ar 1:0 pieveica Ņujorkas "Islanders".

Tādējādi pēc četru gadu pārtraukuma finālā atkal spēlēs pašreizējie Stenlija kausa ieguvēji – 2016. un 2017. gadā prestižo trofeju izcīnīja Pitsburgas "Penguins". Pagājušajā gadā "Lightning" un "Islanders" arī tikās Austrumu konferences finālā, un toreiz Tampas komanda uzvarēja ar 4-2.

Uzvaru "Lightning" izcīnīja mazākumā – otrā perioda sākumā pretinieku zonā precīzs bija Janni Gords. Tā ir pirmā reize NHL vēsturē, kad kāda no Stenlija kausa sērijas izšķirošajām spēlēm noslēdzas ar vieniem gūtiem vārtiem mazākumā.

"Lightning" vārtsargs Andrejs Vasiļevskis atvairīja visus 18 metienus, bet "Islanders" vārtsargs Semjons Varlamovs šoreiz tika galā ar 30 no 31 metiena.

Tagad NHL Stenlija kausa finālā "Lightning" tiksies ar Monreālas "Canadiens". Sērijas līdz septiņām uzvarām pirmā spēle risināsies jau pirmdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!